На Волині ліквідували «центр» мінімізації митних платежів
Волинь

На Волині ліквідували «центр» мінімізації митних платежів

26 жовтня 2017, 20:26
0
0
Сподобалось?
0

У злочинний синдикат входили група зловмисників та ряд столичних приватних підприємств, які ухилялися від сплати митних платежів і завдяки цьому фірми з різних регіонів України мали змогу «економити» на податках. Дію схеми припинити співробітники податкової міліції Волині спільно з прокуратурою області, інформує оперативне управління ГУ ДФС у Волинській області.

Встановлено, що посадові особи одного з київських підприємств, протягом 2017 року систематично здійснювали імпорт покриття для підлоги, комплектуючих та інших матеріалів, використовуючи реквізити недіючої з 2016 року компанії з Великої Британії. При цьому, в ході митного оформлення використовувалися документи, що містили недостовірні відомості про вартість товарів, в результаті чого занижувалася їх фактична та митна вартість. В подальшому, імпортовані товари реалізовувалися в адресу ряду СГД України за заниженими цінами, в тому числі за не обліковану готівку.

За місцями фактичного зберігання документів та імпортованих товарів проведено чотири обшуки, під час яких вилучено  близько 150 тонн покриття для підлоги та комплектуючих з Європи вартістю понад 10 мільйонів гривень. Крім того, вилучено  комп’ютерну техніку, чорнову бухгалтерію, товарно-супровідні документи, документи пов’язані з реалізацією імпортованих товарів за готівку, печатки та штампи підприємства, банківські картки, незаповнені квитанції та бланки, не обліковані готівкові кошти в сумі 94,6 тисячі гривень.

На підставі ухвали Луцького міськрайонного суду на всі вилучені товари та цінності накладено арешт.  Слідство триває.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися