Волиняни позначили на спеціальній екомапі понад три десятки стихійних смітників
Волинь

Волиняни позначили на спеціальній екомапі понад три десятки стихійних смітників

29 жовтня 2017, 19:34
0
0
Сподобалось?
0

Завдяки роботі електронного сервісу  www.ecomapa.gov.ua,  сьогодні мешканець будь-якого міста чи села може долучитися до очищення України від сміття. Для, виявивши сміттєзвалище, можна повідомити про нього, скориставшись інтерактивною мапою сміттєзвалищ або мобільним додатком до неї.

З початку роботи інтерактивної Екомапи сміттєзвалищ (www.ecomapa.gov.ua), яку Мінприроди запустило у вересні 2016 року,  надійшло понад 1500 повідомлень про виявлені місця скупчення відходів на всій території нашої країни. Про це повідомив  Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. Більшість повідомлень стосувалася стихійних сміттєзвалищ. 

В осінній період кількість звернень суттєво збільшилася. Так, лише за вересень-жовтень надійшло 635 звернень. Варто зазначити, що через вказаний сервіс з початку року надійшло 31 звернення щодо виявлених сміттєзвалищ на території Волинської області.

Електронний сервіс «Ecomapa.gov.ua» включає інтерактивну мапу сміттєзвалищ України та мобільний додаток із функцією он-лайн сповіщення про виявлені сміттєзвалища.  Додати інформацію про сміттєзвалище може будь-який громадянин України. Для цього достатньо зайти на сайт, зареєструватися і надіслати звернення. Також електронний сервіс включає мобільний додаток на базі кількох програмних систем, який дозволяє України сфотографувати будь-яке сміттєзвалище та надіслати фото на веб-портал Мінприроди. Отримана інформація оперативно опрацьовується модератором  та наноситься на карту. У свою чергу, Мінприроди надсилає отриману інформацію до органів місцевої влади із вимогою їх ліквідувати. Заявник може відслідкувати процес усунення порушень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися