На Волині охорона національного парку перешкодила незаконному груповому полюванню
Волинь

На Волині охорона національного парку перешкодила незаконному груповому полюванню

1 листопада 2017, 18:22
0
2
Сподобалось?
2

28 жовтня комісія Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» із залученням журналіста «Громадського телебачення» Марії Доманської провели рейд-перевірку дотримання вимог Закону України «Про мисливське господарство та полювання» на території Партизанського лісництва ДП «Цуманське ЛГ», яка входить складу земель національного парку.

На лісовій дорозі 34 кварталі рейдова група виявила три автомобілі: ВАЗ «Нива» (АС 5108 ВК), «Тойота» (АС 2682 ВО) та «Нісан» (АС 7743 АТ). Останнє авто втекло з місця події до прибуття поліції. З’ясувалося, що у 28 та 33 кварталах Партизанського лісництва, проводиться облавне полювання на мисливських тварин. Також на вказаній та на прилеглій території рейдова група виявила понад 10 мисливців зі зброєю на засідці стрільців, на яких проводився загін тварин.

На наші законні вимоги полювання було припинено і пострілів здійснено не було. Присутній на місці здійснення полювання директор ДП «Цуманське ЛГ» Туревич В. С. всіляко перешкоджав працівникам державної охорони природно-заповідного фонду у виконанні своїх посадових обов’язків і надав усну вказівку мисливцям не показувати нам будь-яких дозвільних документів на полювання та залишити місце події зі зброєю», - йдеться у повідомленні національного парку «Цуманська пуща».

Охоронці природи викликали слідчо-оперативну групу поліції. Вже коли прибули правоохоронці, майже через дві години після виявлення незаконного полювання, єгер ДП МГ «Звірівське» Юрій Ходорчук надав ліцензію громадянину Кочолапу В. А. на відстріл однієї козулі на території мисливських угідь ДП МГ «Звірівське». Поліція вилучила дві одиниці мисливської зброї з автомобіля ВАЗ «Нива».

Адміністрація національного природного парку «Цуманська пуща» готує офіційне звернення в національну поліцію України, для проведення перевірки та юридичної оцінки дій мисливців і посадових осіб ДП МГ «Звірівське» та ДП « Цуманське ЛГ».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися