Волинянин намагався ввезти в Україну цінні картини без декларування
Волинь

Волинянин намагався ввезти в Україну цінні картини без декларування

3 листопада 2017, 11:13
0
0
Сподобалось?
0

У серпні цього року увагу волинських митників, які на посту Ягодин оглядали багаж волинянина, привернули предмети живопису. Чоловік для руху на в’їзд в Україну обрав смугу «зелений коридор», тобто їхав без декларування товару. Про 12 полотен з олійними зображеннями зазначив, що це – власність його знайомого, який попросив привезти йому ці картини. Однак їх таки відправили на експертизу. Згідно з висновками спеціалістів Волинського краєзнавчого музею загальна експертна вартість затриманих полотен – 41200 гривень. Це при тому, що вдалося ідентифікувати та визначити цінність шести картин датованих серединою XIX-першою половиною XX столітть, яким за сюжетом надали умовні назви:

- «Морська гавань у місячну ніч» – живопис німецько-австрійського пейзажиста і мариніста  Йозефа Карла Бертольда Пюттнера;

- «Пейзаж з березами над дорогою до села» – живопис художника R.Reisk;

- «Пейзаж з деревами над струмком» – живопис художника G. Airton;

- «Гон диких вепрів у лісовій пущі» – живопис художника Renwanz;

- «На Штарнберзькому озері» – живопис художника J.Hell;

- «Сцена в пивниці» – живопис художника С.N.Kupper.

«Згідно з Митним Кодексом України, культурні цінності, виготовлені 50 і більше років тому, незалежно від їх вартості та способу переміщення через митний кордон України, підлягають письмовому декларуванню, – коментує результати експертизи начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький. – За експертними висновками складено протокол про порушення митних правил, який скеровано до суду. Саме він визначить долю зазначених європейських культурних цінностей, адже серед санкцій порушеної статті 472, крім штрафу в розмірі 100 відсотків вартості, значиться ще й конфіскація предметів порушень».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися