Німці готові збудувати на Волині житло для вимушених переселенців Донбасу
Волинь

Німці готові збудувати на Волині житло для вимушених переселенців Донбасу

16 листопада 2017, 12:36
0
0
Сподобалось?
0

Громадські активісти з числа вимушених переселенців звернулися в обласну раду, аби їм надали земельну ділянку для будівництва. З їхніх слів, вони знайшли іноземного донора, який готовий звести для них житло.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин, інформує прес-служба Волиньради.

Голова громадської організації «Схід Фенікс» СвітланаБондаренко каже, що будувати житло для переселенців готовий німецький банк KFW. Це федеральна банківська установа для реалізації «Плану Маршала». Нині вона реалізує чимало програм з підтримки різних ініціатив у Європі. Інвестори можуть звести багатоповерхівку чи одноосібні будинки. Гостро житла потребують десять сімей переселенців.

За словами Світдани Бондаренко, кілька спроб знайти земельну ділянку вже провалилися. Нині ж організація «Схід Фенікс» готова допомогти й воїнам АТО.

«Якщо нам усе ж дадуть місце для будівництва, то ми готові, окрім житла для переселенців, збудувати 5 будинків для волинських воїнів АТО», - розповіла пані Світлана.

Імберовський запропонував наступний варіант вирішення проблеми. Мовляв є достатньо багато ветеранів війна на Донбасі, котрі отримали земельні ділянки, проте не мають коштів, аби щось на них звести. Кооперація з ними залишила б усіх задоволеними. Інвестор і переселенці отримали б землю для будівництва, а воїни АТО – нові будинки.

Наразі, на Волині офіційно зареєстровано є 2947 вимушених переселенців, більшість з яких не планує повертатися на колишнє місце проживання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися