Завершуються ремонтні роботи  на вулицях та прибудинкових територіях міста Луцька
Волинь

Завершуються ремонтні роботи на вулицях та прибудинкових територіях міста Луцька

16 листопада 2017, 15:51
0
0
Сподобалось?
0

Цьогоріч у Луцьку зроблено величезний обсяг робіт у галузі житлово-комунального господарства. Ремонтували дороги, вулиці, прибудинкові території, сходи, інші об’єкти інфраструктури.

Минулої п’ятниці радник міського голови Ігор Поліщук та директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась проінспектували хід робіт, що тривають на вулицях та прибудинкових територіях міста Луцька.

Спершу оглянули, як відбувається капітальний ремонт перехрестя вулиці Набережна з вулицею Шевченка. Ремонт кільцевої розв’язки наближається до завершення. Найближчим часом буде нанесено дорожню розмітку. Загальна вартість робіт становить 2 млн 949 тис. грн.

Завершується капітальний ремонт і проспекту Василя Мойсея. Учасники інспекції побачили, що тут зроблено величезний об’єм робіт, нанесено нову розмітку холодним пластиковим матеріалом. Підрядники кажуть, що за сприятливих погодних умов усі роботи на цьому об’єкті будуть завершені до кінця наступного тижня.

Потому вирушили на вулицю 8 Березня, де триває поточний ремонт.  Тут виконано асфальтування проїзної частини поблизу Луцького кооперативного коледжу, а зараз тривають роботи з вкладання бруківки на тротуарах.

На вулиці Степана Бандери також триває ремонт тротуарного покриття.  Тут капітально відремонтовано сходи поблизу будинку на вулиці Степана Бандери, 13. Крім того, облаштовано пандус для зручності пересування людей з інвалідністю. Загальна вартість робіт – 742 тис. грн.

На одному із в’їздів до Луцька, а саме на вулиці Львівській поблизу автостанції № 2, відремонтовано зупинку. Тут споруджено критий майданчик та повністю замінено тротуарне полотно.

Ще учасники інспекції перевірили, як тривають роботи з капітального ремонту прибудинкової території на проспекті Соборності, 38, 40, 42. Проектом передбачено вкладання бруківки на проїжджій частині та тротуарах. Також тут облаштовано зливову каналізацію. Загальна вартість робіт – 2 млн 727 тис. грн.

Підсумовуючи побачене, Ігор Поліщук зазначив, що роботи виконуються якісно. «Поступово наше місто змінюється. Дуже гарно зроблене кільце на вулиці Шевченка, там згодом буде нанесена сучасна пластикова розмітка. Роботи на проспекті Василя Мойсея теж завершать найближчим часом. Триває ремонт тротуарів на вулицях Степана Бандери та 8-го Березня. У дворі на Соборності, 38, 40, 42 також завершується капітальний ремонт.  Загалом  виконано  90 відсотків від запланованого».

Довідково.

У 2017 році на капітальний ремонт вуличної мережі з міського бюджету було виділено 46 мільйонів гривень. Уже завершено роботи на вулицях Агатангела Кримського, Генерала Шухевича, Івана Франка, Даньшина тощо.

Тривають ремонти на вулиці Липинського, Героїв УПА, Василя Мойсея та інших.

На поточний ремонт з міського бюджету виділено 26 мільйонів гривень. Значна увага приділена ґрунтовим вулицям у приватному секторі. Тут зроблено білощебеневе покриття з напівпросочуванням бітумною емульсією. Така технологія себе виправдовує на ділянках з незначною інтенсивністю руху транспорту. Це дає можливість зробити комфортнішим пересування і пішоходів, і автомобілів. Крім того,  вона є фактично основою для подальшого вкладання асфальтного покриття. За такою технологією зроблені вулиці Мисливська, Ошуркевича, Волноваська, Тополева, Комка та інші.

Нове покриття зроблено на багатьох тротуарах та пішохідних доріжках. Так, завершуються ремонтні роботи на проспектах Волі та Соборності, вулиці 8 Березня.

Облаштовані нові тротуари на вулиці Ковельській, Степана Бандери, біля тимчасового храму Всіх Святих Землі Волинської тощо.

На ремонт прибудинкових територій з міського бюджету виділено 43 мільйони гривень. Завершили роботи у 20 дворах, які були розпочаті ще у 2016 році.

Цьогоріч ремонт розпочато і завершено на прибудинкових територіях на вулиці Бенделіані, 5, Софії Ковалевської, 23, 23а, 25, Володимирській, 111, Президента Грушевського, 18, 20 тощо.

Нині ж ще тривають роботи у дев’яти дворах: на проспекті Волі, 49, Відродження, 10, 10а, проспекті Соборності, 38, 38а, 40, вулиці Львівській, 63 б та інших.

Також цього року вперше нанесено дорожню розмітку з використанням холодного пластику на проспектах Волі, Василя Мойсея, Перемоги, де зроблено нове сучасне покриття. Така розмітка при нормальній експлуатації служитиме 4-5 років (виконана фарбою стирається за один рік, а то й швидше).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися