Володимир БАРТОВ
Волинь

Є день, коли щастить шахраям, а коли – закоханим

16 листопада 2017, 16:37
0
0
Сподобалось?
0

Учитель-пенсіонер сорок років складає гороскопи

У Холопичах Локачинського району односельці по-різному ставляться до Володимира Бартова. Одні вважають його диваком, інші питають поради, коли краще одружуватися чи вирушати за кордон. Вірити чи не вірити гороскопам – це особиста справа кожного, але Бартов переконаний, що зірки багато знають про майбутнє людини.

Вивчав астрологію на заробітках у Польщі

А почалося все у далекому 1977 році, коли молодому секретареві товариства «Знання» Володимиру Бартову до рук потрапила цікава книжка «Во всем виновата луна». Уважно перечитав її від початку до кінця – і захопився тим, про що раніше й не замислювався. Виявляється, кожен день місячного календаря різний, а число багато означає. Відтоді й почав вишукувати цікаву інформацію у бібліотеках, архівах. Були часи, коли заробітної плати шкільного вчителя історії не вистачало, щоб прогодувати сім’ю, тож Володимир Іванович не цурався заробітчанського хліба.

– Мені пощастило робити ремонт у пані з Варшави, яка працювала директором центральної бібліотеки, – розповідає він. – Дізнавшись про мою любов до астрології, принесла мені гору цікавої літератури. Вдень я працював, а ночами – читав.

Зрозуміло, що всі цифри, таблички, тлумачення днів, років народження втримати у голові неможливо, тож чоловік усе систематизував і записував у спеціальний блокнот. У ньому веде потрібні розрахунки. Він без проблем може визначити, наскільки підходить вам друга половинка, чи варто завтра вирушати в дорогу.

– Це не гадання, як дехто вважає, – сміється Володимир Іванович. – Це астрологія. Якось до мене прийшов хлопець і розповів, що має двох дівчат, а яку вибрати для серйозних стосунків – не знає. «Ану, кажи їх дати народження, зараз усе дізнаємося». Я дослідив, сказав плюси і мінуси однієї та другої. «А ти вже вирішуй, яка ліпша», – так йому порадив.

За знаками зодіаку може визначити, вдалим буде союз чи ні. Хороша пара складеться у Водоліїв з Левами, а от Ракам з Водоліями, Овнам з Терезами та Рибам з Дівами важко буде зійтися. Хоча є багато нюансів, які потрібно враховувати при складанні гороскопів.

– Бувало, знайомі цікавилися, коли їм краще їхати за кордон, – розповідає чоловік. – То я називав не лише день, а й годину, у яку варто переїжджати митницю. Потім приходили дякувати, бо контрабанда пройшла. Перед весіллям для родичів складаю любовний гороскоп.

– А для себе складали?

– Коли я женився, ще не знав про гороскоп сумісності, але зараз усе вирахував: ми з дружиною ідеально підходимо одне одному, – переконаний дослідник астрології.

Що «кажуть» зірки про Порошенка

Володимир Іванович розповідає багато про дні, які мають особливі назви та символи залежно від Місяця. Їх є тридцять. Рахунок починається від нового Місяця. Наприклад, 2-й називають днем щедрості, тоді корисно давати милостиню, бо прибавляється позитивна енергетика. 5-й – день півня, не можна їсти курятину. 6-й день – журавля – найкраще шукати другу половинку, 9-й – день обману, тоді особливо щастить шахраям, нечесним на руку людям. Символом 10-го є фонтан, який означає викид енергії. Слід обережно поводитися, не витрачати даремно сил, бо легко підхопити хворобу, яка може перерости у хронічну. 11-й день – символ корона, сприятливий для реєстрації шлюбів. 24-й – день зачаття.

Наука зі складання гороскопів – справа непроста і дуже копітка, хоча Володимир Бартов буквально за кілька хвилин, дізнавшись день народження співрозмовника, його знак зодіаку, складе характеристику, визначить, які якості притаманні саме цій людині, а також порадить, з ким варто підтримувати стосунки, а кого остерігатися.

Маючи великий досвід в астрології, Володимир Бартов не любить складати загальні гороскопи, бо «це нудно», а от портрети політиків за рухом зірок «малює» швидко. Раніше визначав астрологічні характеристики Ющенка, Тимошенко, Януковича. За тлумаченням Бартова, зірки розповіли, що Ющенко народився у день мавпи, або кривого дзеркала. Ось він покривлявся, обманув усіх – і зник. День народження Януковича називається днем ведмедя, або ж гори. Він має успіхи в бізнесі, але далекий від науки. Пік його політичної діяльності припадав на 2012, 2014 роки.

А от Порошенко народився у рік Змії, 30-го місячного дня. Символ – золотий лебідь. Він граційний, гарний, але трохи повільний, вагається під час прийняття рішень. За професією, як кажуть зірки, Порошенко – художник, фокусник. Дивіться, як майстерно він створив партію, а потім коаліцію, об’єднавшись з Кличком. Йому щастить у політичній кар’єрі.

Руслана ТАТАРИН, Волинська область

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися