Ведучий Володимир КАРПУК (зліва) та Євген ХОТИМЧУК
Волинь

Слово гаряче та щире редактора і журналіста Євгена Хотимчука

16 листопада 2017, 16:39
0
0
Сподобалось?
0

«Слово гаряче та щире» – восьма книга волинського журналіста і письменника, шеф-редактора газети «Вісник+К» Євгена Хотимчука. І перша – публіцистична. До неї увійшли як гострі матеріали про знакові події у нашій державі, так і неймовірно теплі спогади про великих краян та вражаючі нотатки з подорожей, що були написані впродовж 1996-2017 років. Її презентація відбулася в актовій залі Волинської державної обласної універсальної бібліотеки імені Олени Пчілки.

«Час потребує літописця», – наголосив, відкриваючи творчий вечір, ведучий  – лікар, народний депутат попередніх скликань Володимир Карпук. А тоді звернувся до винуватця свята зі словами: «Настільки об’ємно, настільки глибоко схоплене людське життя! Так віриш тому слову». Він назвав книгу мудрою, мужньою і правдивою.

«Я ніколи не лукавив, завжди писав про те, що болить», – зізнався Євген Якович, спілкуючись з аудиторією. Цю думку продовжив журналіст Віктор Вербич:

– Читаємо «Слово гаряче та щире», а я б додав – і чесне. Це не просто документ епохи, це документ душі Євгена. Чесна і совісна річ.

Кожен, хто виходив на сцену, вдячно висловлювався про автора. Журналістка Раїса Козачук назвала нове видання «справжньою журналістською публіцистикою», заступник редактора газети «Волинь-нова» Галина Світліковська – «дзеркалом життя, особливою книгою, під обкладинкою якої криється дух часу», товариш Борис Максим’юк – «підручником для журналістів».

– Тут немає художнього домислу, немає вимислу – конкретні люди, конкретні життєві ситуації. Своїм словом заставляєш вірити тобі, – звернулася до Євгена Хотимчука колега Лариса Віліщук. – Це ще одна сходинка у твоїй творчості.

Чимало щирих слів сказали і Галина Шафета, вдова Полікарпа Шафети – багаторічного беззмінного редактора «Радянської Волині», де свого часу торував свій журналістський шлях Євген Якович, і колега Валентина Блінова, журналіст і художник Володимир Камінський, брат Володимир, а також керівник Волинської дирекції «Укрпошти» Іван Шевчук.

Піснею подякував за творчість волинський соловейко – народний артист України Василь Чепелюк. А заслужена артистка Лариса Зеленова блискуче озвучила кілька текстів з книги, а також кілька нових новел, котрі надруковані в останніх номерах журналу «Люди і долі».

Наталія КРАВЧУК, м. Луцьк


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися