Волинські лісівники протестували під ОДА
Волинь

Волинські лісівники протестували під ОДА

29 листопада 2017, 23:04
0
0
Сподобалось?
0

Вчора під стінами Волинської обласної державної адміністрації відбулася акція протесту лісівників. Понад сотня працівників галузі виступили проти нової стратегії розвитку лісового господарства. Лісівники звернулися до місцевої влади із проханням направити до відповідних органів звернення про недопущення її впровадження, адже, вважають, там не врахували їхніх потреб.
Про це інформує «ВолиньPost».
15 листопада Кабмін схвалив Стратегію розвитку лісового господарства на 2018-2022 роки, яка передбачає чимало новацій у галузі. Лісівники вважають що вона недолуга і може призвести до кризи.
У стратегії йдеться про єдиного власника і перетворення державних підприємств у підприємства із корпоративними правами. Лісівники наголошують, що на рівні держави цього допускати не можна, адже навіть прибуткові лісогосподарські підприємства можуть визнати неприбутковими, аби «приватизувати».
«Ця стратегія передбачає ліквідацію усі державних підприємств і створення одного державного підприємства у Києві. На місцях будуть створені філії, які не матимуть юридичної сили. Лісівники будуть звільнені і невідомо, чи будуть вони прийняті на роботу чи ні», –зауважила голова профкому Шацького лісового господарства Марина Семерей. Лісівники бояться, що реформа спрямована на захоплення лісових ресурсів.
Голова обласної організації профспілки лісового господарства Павло Матіюк зауважив, що Держлісагенство запропонувало стратегію, розроблену фахівцями, яка пройшла тривалі обговорення.
«Але 15 листопада Кабінет Міністрів кулуарно схвалив іншу концепцію, яка лишає нашу «армію» без шматка хліба… Розробники не погоджували її з жодним профільним міністром, а їх спеціалісти написали, що не потребує узгодження із громадськими організаціями та територіальними представництвами. Як таке можливо?» – обурюється Матіюк.

Подібні акції пройшли і в інших «лісових» регіонах.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися