Кварцяний уже не президент ФК «Волинь», також клубу готують нового тренера та спортивного директора
Волинь

Кварцяний уже не президент ФК «Волинь», також клубу готують нового тренера та спортивного директора

30 листопада 2017, 17:26
0
0
Сподобалось?
0

У структурі керівництва «Волині» відбуваються кардинальні зміни. Найсенсаційнішою новиною стала інформація про відхід з поста президента футбольного клубу Віталія Кварцяного, з іменем якого пов’язані найкращі часи луцької команди. Віталій Володимирович «засвітив» для українського футболу чимало зірочок: Олега Лужного (певний час Кварцяному вдавалося переховувати його від «гінців» з військкомату, які хотіли прихопити майбутню зірку в один з відомчих клубів), Анатолія Тимощука, Папу Гуйе, українського серба Марко Девіча, Олександра Трішовіча, Броніслава Круніча та багато інших. Своїм запалом і фанатизмом він рятував «Волинь» у найскрутніші періоди. Але через непростий характер інколи мусив залишати Луцьк. Тренерську кар’єру Віталій Володимирович призупинив влітку цього року – частково через стан здоров’я, частково через конфлікти і розбіжності з власниками клубу. Напруженість «у верхах» позначалася й на команді, на мікрокліматі в ній та стосунках між гравцями і тренером. Тож з липня 2017 за Кварцяним залишалася посада президента клубу. Однак відучора Віталій Володимирович пішов у відставку із цього поста. Вочевидь відіграли свою роль все ті ж розбіжності та конфлікти із власниками клубу, які не вирішувалися, а лише поглиблювалися. Показовий випадок трапився на одній з нещодавніх сесій Волинської обласної ради, головує на якій власник ФК «Волинь» укропівець Ігор Палиця, а Віталій Кварцяний є рядовим депутатом фракції «УКРОПу». Віталій Володимирович, який поки ще й посаду голови обласної федерації футболу, хотів з трибуни розповісти про проблеми у своїй галузі та попросити в чомусь підтримки у депутатського корпусу. Однак Ігор Палиця перервав виступ депутата на півслові, так і не дозволивши донести суть питання.

Нині 64-річний Віталій Кварцяний перебуватиме у статусі почесного президента ФК «Волинь», а фактично вестиме справи новий спортивний директор – Валентин Кошельник. Бізнесмен і депутат обласної ради з Володимира-Волинського відомий тим, що багато років опікувався дитячо-юнацькою спортивною школою «Вік» у своєму рідному місті, очолював юнацьку збірну області з футболу. Тож ця робота йому не чужа.

Також зміни відбудуться і на тренерському місту. Замість Альберта Шахова, який репрезентував команду Кварцяного, ФК «Волинь» очолить уродженець Олександрії Віктор Богатир. Це відомий український футболіст, найкращі роки якого пройшли у «Чорноморці» та «Ворсклі», з якими він здобував медалі чемпіонату та кубок України. У тренерській кар’єрі 48-річного Богатиря є рідна «Олександрія», кілька клубів з Молдови, «Інгулець», «Верес», останнім часом фахівець очолював друголіговий «Мир».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися