Нововолинська лікарня отримала нові можливості для виходжування недоношених малюків
Волинь

Нововолинська лікарня отримала нові можливості для виходжування недоношених малюків

4 грудня 2017, 06:59
0
0
Сподобалось?
0

Новий інкубатор для новонароджених дітей CHS-і1000  вартістю 300 тисяч гривень отримало пологове відділення Нововолинської міської лікарні. Передав його медичній установі директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко, адже устаткування було придбане за кошти приватівського благодійного фонду «Допомагати просто», бюджет якого своїми пожертвами утворюють клієнти фінансової установи.

Щороку у нововолинському пологовому будинку народжується 650-700 дітей. Як розповідає міський голова Віктор Сапожніков, на пологи сюди приїздять з усієї округи – з Іваничів, Володимира-Волинського та навіть зі Львівщини. Це свідчить про довіру породіль до місцевого персоналу та можливостей лікарні. За словами ж лікаря-неонатолога Тетяни Легкобит, щороку 15-20 дітей народжуються недоношеними (до речі, нині місцеві медики саме опікуються дитинкою, яка поспішила з’явитися на світ раніше – авт.). Найменших крихіток та діток із складнішими патологіями нововолинські медики передають у Волинську обласну дитячу лікарню. Основну ж частину виходжують самі. Раніше для цього у пологовому відділенні Нововолинської міської лікарні було два інкубатори. Проте одному з них уже понад 40 років, іншому – понад 20. Тож питання оновлення обладнання стояло досить серйозно.

– Ми планували подарувати новий інкубатор для цієї лікарні ще у вересні. Проте це обладнання не серійне а штучне. Його виготовляли на замовлення спеціально для Нововолинська. Трохи більше часу пішло на тендерні процедури, виробництво і доставку, – розповів Юрій Войтенко.

До слова, обладнання виготовлене у Кореї. Воно дозволяє досить м’яко «прийняти» недоношену дитину з материнського лона у нашому світі й забезпечує маляті умови максимально наближені до материнських. Завдяки мікропроцесору апарат підтримує оптимальну температуру, вологість, концентрацію кисню тощо. Також інкубатор має спеціальний фільтр, який не дає потрапляти нестерильному повітрю всередину.

Апарат уже готовий до роботи. Його, відповідно до угоди купівлі-продажу, налаштували представники фірми-виробника. Ці послуги входять у вартість обладнання й також оплачені ПриватБанком. Тетяна Легкобит каже, що інкубатор стане у нагоді для недоношених дітей та таких, які мали проблеми у пологах. Також на ньому проводитимуть адоптацію до нових умов для глибоко недоношених крихіток перед їх відправкою у Луцьк.

Відзначимо, що у серпні у серпні Нововолинська міська лікарня вже отримала подарунок від фонду «Допомагати просто», завдяки якому пацієнти проходять обстеження на сучасному аналізаторі електролітів.

– На цьому добрі справи не завершуються. Медичні заклади Волині й надалі отримуватимуть необхідне обладнання, а пацієнти-якісну діагностику та лікування, – підкреслив Юрій Войтенко.

Юрій Олексійович також розповів про нову благодійну ініціативу ПриватБанку – «Звичайне диво». У перший день нового року благодійний фонд «Допомагати просто» подарує свято дітям, котрі такий казковий час, як новорічна ніч, на жаль, проведуть у лікарняних палатах. Узяти участь в акції можуть власники будь-якої картки ПриватБанку. Усе, що потрібно, – зареєструватися на сайті promos.privatbank.ua та розраховуватися карткою у торгівельній мережі. Після кожної купівлі з картки клієнта списуватиметься ще одна гривня окремою транзакцією: якщо ви витратили 10 гривень, то з картки спишеться 11. Триває акція до 31 грудня. А вже 1 січня представники ПриватБанку завітають в усі обласні дитячі лікарні з подарунками для малечі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися