Засудили луцького бізнесмена, який сів за кермо п’яним і зробив інвалідом ліцеїста
Волинь

Засудили луцького бізнесмена, який сів за кермо п’яним і зробив інвалідом ліцеїста

5 грудня 2017, 20:35
0
0
Сподобалось?
0

Майже рік тому, 8 грудні 2016 року, у Луцьку сталася ДТП за участю директора підприємства «ОЛДЕМ» Володимира Мігаса. Чоловік у стані сильного алкогольного сп’яніння (вміст алкоголю в крові становив 3,5 проміле) сів за кермо свого «Мерседеса» та рухався з боку села Підгайці в напрямку вулиці Карпенка-Карого в Луцьку. Поблизу будинку №2 на вулиці Дубнівській він на пішохідному переході буквально зніс 16 річного учня правничого ліцею Владислава Андрушківа. Товариш хлопця дивом уник наїзду.

Володимир Мігас з місця пригоди на пошкодженому авто втік. Проте далеко не заїхав.На перехресті вулиць Дубнівська-Карпенка-Карого легковик протаранив дві вантажівки. Далі водій спробував зникнути уже пішки. Правда і це було зробити не так просто. Адже на Мігасі не трималися штани. Поруч із ним була жінка із пляшкою коньяку. Водія затримали свідки подій, мало не дійшло до самосуду. Школяра з місця ДТП доставили у відділення реанімації міської лікарні у стані коми.

Уже після цього стало відомо, що за кілька перед тим Володимира Мігаса затримували патрульні поліцейські у Рожищенському районі за керування авто у нетверезому стані. Тоді він ще й втікав від правоохоронців. Суд визнав Мігаса винним, але не призначив йому покарання, оскільки збігли строки давності для притягнення до адмінвідповідальності, бо головуючий у справі суддя повернув поліцейським матеріали справи пославшись на якісь неточності у протоколі.

Уже під час розслідування та судового розгляду справи водій постійно вів перемовини із постраждалою стороною про лікування їхнього сина, щодо відшкодування завданної шкоди. Остаточно домовитися не вдалося. І ось, як повідомили у прокуратурі Волинської області, суд визнав водія винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 286 та ч.1 ст. 135 Кримінального кодексу України. Призначено й покарання у вигляді 4 років та 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. Але прокуратура оскаржуватиме цей вирок у апеляційному порядку, вимагаючи суворішого покарання для Володимира Мігаса.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися