Як перерахували виплати жінкам, які вийшли на пенсію достроково, у 55 років
Волинь

Як перерахували виплати жінкам, які вийшли на пенсію достроково, у 55 років

7 грудня 2017, 18:22
0
0
Сподобалось?
0

«Я пенсіонерка з квітня місяця 2014 року. Маю 37 років і 5 місяців загального стажу. Пішла на дострокову пенсію у 55 років вимушено: хлібозавод у Горохові, де працювала, закрили. Заробила 1621 гривню 21 копійку пенсії, але щомісяця з мене знімали згідно із законом 265 гривень 18 копійок – 18% від пенсії. Таким чином, на руки отримувала 1356 гривень. Так було до 1 жовтня 2017 року. Тепер мені добавили 95 гривень 99 копійок. І зараз я отримую мінімальну пенсію – 1452 гривні. Стільки ж отримують і ті, хто мав мінімалку до жовтня 2017 року (тоді це було 949 гривень). У мене ж зароблена більша. Поясніть, чому мене зарахували до тих жінок, хто отримував мінімальну пенсію. І чому я зараз не можу отримати свою 1621 гривню, а отримую 1452?»

Віра Б., м. Горохів, Волинська область

Як пояснила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Лариса Лучковська,  до 1 січня 2015 року жінки, яким виповнилося 55 років і мали стаж не менше 30 років, могли йти достроково на пенсію. Але з умовою: її розмір зменшувався на 0,5 відсотка за кожен місяць дострокового виходу на пенсію. Передбачалося, що зменшення розміру пенсії за віком буде протягом усього періоду отримання пенсії незалежно від її виду.

У новому пенсійному законодавстві ця норма дещо змінилася. Припиняється зменшення розміру пенсії за віком для жінок, які скористалися правом вийти на заслужений відпочинок достроково, у 55 років, після досягнення ними пенсійного віку, передбаченого законом. Але із застосуванням «дзеркального» принципу. Приміром, якщо жінка вийшла на пенсію на рік раніше, то вже через два роки вона отримуватиме повну зароблену пенсію. Якщо на три роки раніше, то повну суму заробленого отримає через шість років, і т.д.

Наша читачка недопрацювала до визначеного пенсійного віку 2 роки, 11 місяців і 27 днів. Таким чином, 100% призначеної їй пенсії буде виплачуватися, починаючи з 20 квітня 2020 року. Перерахунок же проведено із застосуванням середньої заробітної плати (доходу) в Україні у розмірі 3764,40 грн для пенсіонерів, яким установлено пенсії в попередні роки та зменшено вартість одного року страхового стажу з 1,35% до 1%. Детальну інформацію щодо розміру пенсійного забезпечення читачці буде надіслано особисто.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися