Чи можна годувати дитя грудьми після перерви?
Волинь

Чи можна годувати дитя грудьми після перерви?

11 грудня 2017, 12:44
0
0
Сподобалось?
0

«Якось моя молоденька знайома бідкалася, що коли їхала на декілька тижнів в Польщу, мусила відлучити від грудного годування свого річного сина. Тепер вертається додому і знову хоче годувати його, але сумнівається, чи це не зашкодить дитині. Я вже бабуся, проте не знала, що їй порадити. Але це питання мене теж непокоїть, просто самій цікаво».

Тетяна, м. Ковель, Волинська область

У народі ще здавна побутує думка, що відновлювати грудне годування після перерви – це шкідливо, бо дитина у майбутньому може несвідомо зурочувати людей. А ще подейкують, що молоко всередині мами прокисає.

А що каже офіційна медицина? Лікар Євген Комаровський, якого ми добре знаємо за телепередачами, має свою думку. Тож чи можна після перерви знову годувати дитину грудьми? Виявляється, однозначної відповіді на це запитання немає. На думку цього відомого педіатра, дитина у рік прекрасно обходиться без грудного молока, а мама може знайти безліч інших способів проявити свою любов до малюка. Наприклад, співати пісні, читати казочки, а не годувати грудьми. Тим не менше, якщо дитина не проти і мамі дуже хочеться, а у чоловіка немає заперечень, то будь ласка. Це не є ризиком ні для жінки, ні для дитини. А розповіді про те, що молоко у мами скисло, можуть бути лише анекдотом. Медицини це ніяк не стосується.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися