Волинські рятувальники отримають від Японії сучасну техніку для пошуку вибухових пристроїв
Волинь

Волинські рятувальники отримають від Японії сучасну техніку для пошуку вибухових пристроїв

13 грудня 2017, 17:14
0
0
Сподобалось?
0

Вчора у Києві за участю Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, першого заступника Голови ДСНС України Олега Мельчуцького, Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні Шиґекі Сумі та представників ООН відбулася церемонія передачі оперативних піротехнічних машин та георадарів-детекторів для ДСНС України.

Автомобілі та обладнання були закуплені в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Посилення діагностичних можливостей лікарень та зміцнення потенціалу з розмінування в Україні» за фінансової підтримки Уряду Японії.

Новітню техніку отримають всього кілька регіонів, серед яких і Волинь.

Позашляховики «Мітсубіші»» призначені для груп з гуманітарного розмінування і використовуватимуться для транспортування особового складу піротехнічного розрахунку до місць та в межах районів виявлення мін, нерозірваних снарядів, та вибухонебезпечних пережитків війни. Загальна вартість чотирьох повнопривідних машин, які обладнані світловими акустичними панелями, портативними радіостанціями, лебідками з тяговим зусиллям 4516 кілограмів становить понад 3 мільйони гривень.

Водночас, георадари-детектори з подвійним сенсором мають графічний дисплей і складаються з детектора пошуку металу та проникаючого георадару. Вони призначені для проведення пошуку вибухонебезпечних предметів з мінімальним вмістом металу та таких, які взагалі не містять метал. На сьогодні аналогічне новітнє обладнання в підрозділах ДСНС взагалі відсутнє. Загальна вартість переданих детекторів-радарів становить понад 2,5 мільйона гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися