На Луганщині СБУ затримала волинянина за сепаратизм
Волинь

На Луганщині СБУ затримала волинянина за сепаратизм

17 грудня 2017, 20:15
0
0
Сподобалось?
0

На Луганщині працівники СБУ затримали  голову Харківської територіальної ради руху «Український вибір – право народу» 36-річного Андрія Лесика, який знаходився у розшуку за підозрою у сепаратизмі.  Чоловік родом з Волині – з міста Камінь-Каширський.  За даними досудового слідства, він, будучи депутатом, публічно закликав до зміни державного кордону України. Лесик виступав за створення «Одеської народної республіки». Закликав одеситів блокувати дороги, аби блокувати пересування по місту сил поліції та військових.

У Харківській міській раді волинянин входив у фракцію «Сильної України», а потім перейшов до «Українського вибору», ще пізніше переметнувся у «Відродження», при цьому лишаючись головою харківського відділення руху Віктора Медведчука і відкрито підтримував російську пропаганду щодо війни на Донбасі. На святкуванні 9 Травня в 2016 році Лесик прийшов на меморіал Слави у харківському Лісопарку з георгіївською стрічкою, що спровокувало зіткнення з проукраїнськими активістами. За це депутати Харківської міськради позбавили Лесика депутатського мандата за формулюванням «дії всупереч позиції партії, дешевий популізм і самопіар».

Київський райсуд Харкова обрав для волинянина у якості запобіжного заходу два місяці утримання в СІЗО без права внесення застави, адже цього не передбачає стаття, за якою його підозрюють.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися