Гройсман готовий виділити серйозний фінансовий ресурс на добудову шахти у Нововолинську
Волинь

Гройсман готовий виділити серйозний фінансовий ресурс на добудову шахти у Нововолинську

24 грудня 2017, 09:50
0
0
Сподобалось?
0

Цього тижня у парламенті відбулася година запитань до Уряду. Народний обранець від Волині Ігор Гузь перед прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом озвучив проблему нововолинських шахтарів, мовляв ті готують мирний похід на Київ. Голова Уряду, зі свого боку, відзначив, що говорячи про вугільну галузь в Україні, треба бути справедливим. Зокрема, Гройсман навів просту арифметику – ринкова вартість тонни вугілля складає 2000-2500 гривень, тоді як державні копальні видобувають її за 5000. Тому у бюджеті щоразу закладається колосальні суми на компенсацію різниці у ціні та на заборгованість із зарплат через виробництво нерентабельної продукції. Натомість, за словами прем’єр-міністра, приватні шахти примудряються працювати з рентабельністю.

Володимир Гройсман зазначив, що і у бюджеті на 2018 рік закладено значні асигнування на вугільну галузь. Зокрема, 1 мільярд 300 мільйонів гривень передбачено на підтримку то модернізацію шахт.

– Я підтримую те, що «Нововолинську» десяту шахту треба добудувати, вона може бути  ефективною. Тому з цього мільярда триста треба, і ми можемо це зробити, виділити серйозний ресурс, для того щоб завершити будівництво. Мені говорять, що це 500-600 мільйонів гривень. Якщо це так, то стає абсолютною реальністю, і я направлю делегацію на чолі з міністром Насаликом до вас, на Волинь, для професійної розмови, що конкретно маємо зробити у 2018 році. Якщо цих дій не буде зроблено, то ми далі виплатимо різницю у зарплаті і так вона залишиться недобудована, – зазначив Володимир Гройсман.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися