Оригінальні іграшки від майстрині Олени БАБІЙЧУК
Волинь

Ялинкові іграшки вишиває стрічками

27 грудня 2017, 16:23
0
0
Сподобалось?
0

Майстриня з міста Володимир-Волинський Олена Бабійчук – неординарна та творча людина. Тому її дім напередодні Нового року перетворюється у справжню казкову майстерню. Пишну ялинку вона робить із соснових гілочок, а новорічні прикраси – це золотаві солом’яні зірочки та вишиті атласними стрічками іграшки.

Олена Миколаївна змалечку закохана у красу, а художня освіта допомагає правильно передавати її у будь-якому матеріалі, за який би майстриня не взялась. Тож не дивно, що її роботи дійсно вражають. І хоча вона свого часу здобула педагогічну освіту, та душу ніколи не покидало прагнення творити нове. А творчість – то примхлива пані, яка вимагає і часу, і копіткої праці. Тому спочатку Олена зайнялася вишивкою. Випробувала хрестик, вишивання стрічками. Її блузки, спідниці та сукні вражають оригінальністю! А віднедавна ще й новорічні іграшки почала оздоблювати. Ідею підгледіла в Інтернеті.

– Уже закінчувалися свята, коли захопилася ідеєю вишивати іграшки стрічкою, – сміється жінка. – Тож вийшло, що люди ялинку з хати виносили, а в нас додавалося святкового ялинкового вбрання. Були помилки, спочатку не все виходило. Змінювала матеріал, інструменти, і зрештою таки освоїла цю техніку. Перші вироби показала знайомим. Одні відразу оцінили оригінальність та красу задумки, а хтось зауважив, що такі вироби мало кому згодяться. Саме такому скептику я й подарувала одну з вишитих іграшок. А через деякий час він приїхав і попросив зробити ще одну – на подарунок.

Тож тепер Олена заздалегідь готується до зимових свят. Спеціальні кульки з пінопласту купує у магазині. Далі їх розграфлює, вимірюючи відстані, які мають співпадати до міліметра, вигадує малюнок, підбирає кольори. Для особливого народного колориту обмотує кульки в мішковину, а тоді прикрашає. Весь процес вимагає багато уваги, акуратності та витримки. Над одним виробом доводиться працювати близько чотирьох годин! Зате коли народжуються іграшки – це справжнє диво. Спеціально для новозбудованого храму Олена Бабійчук оформила та оздобила ялинкові кулі традиційною вишивкою хрестиком. За єдиним зразком коротенькі вставки вишивали мало не всі прихожани. А вже формувати кожну іграшку доводилось самій майстрині. Жінка не втомлюється шукати ідеї та освоювати різноманітні техніки. Пробує, експериментує, у кожен виріб вкладає душу, тож її творіння приносять людям радість та гарний настрій.

Руслана ТАТАРИН, Волинська область

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися