Ці «експонати» священик Олександр Лановий привіз з АТО
Волинь

Музей АТО у сільській школі створив священник

5 січня 2018, 11:59
0
0
Сподобалось?
0

Отець Олександр Лановий – і настоятель старовинного храму в селі Оконськ Маневицького району, і вчитель місцевої школи. А ще він волонтер, який 22 рази побував на Донбасі у зоні АТО. Разом з однодумцями возив на війну для бійців продукти, запчастини, генератори, продовольство, одяг, гроші. Крім того, займався питанням полонених, привозив додому і їх, і загиблих. А ще неодноразово їздив у гарячі точки, зокрема і в Дебальцеве, з оконською Володимирською іконою, до якої прикладалися воїни. «Людям на війні потрібна духовність, – переконаний батюшка Олександр. – Хлопці самі просили привезти їм святий образ».

А зі сходу отець Олександр брав додому різні уламки зброї – і української, і російської. Показував ці шматки знайомим, дітям. У кінці 2015 року і виникла ідея створити у школі музей АТО, адже бачив зацікавленість у дитячих очах. Учням часто розповідав про свої поїздки і показував смертельні «експонати»:

– У музеї є гранатомет, гільзи, українські прапори, підписані бійцями, танковий снаряд, хвостовик від міни, тубус на снаряди, каска, до речі, важка, протитанкова міна, протитанкова ракета, сигнальна ракета, зенітна установка… Подивіться на уламки від російських снарядів – які важкі й гострі летять по наших хлопцях. Є стенд, де помістили фото наших випускників, які воювали в АТО. Хай діти знають своїх героїв. У музей часто водимо школярів, думаю, що це дає неабияке патріотичне виховання.

Олена ПАВЛЮК, Волинська область

Фото автора

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися