Суд відмовився скасовувати «бурштинові» дозволи «Волиньприродсерсурсу»
Волинь

Суд відмовився скасовувати «бурштинові» дозволи «Волиньприродсерсурсу»

10 січня 2018, 16:11
0
0
Сподобалось?
0

Окружного адміністративного суду міста Києва відмовив керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому в задоволенні позову до Державної комісії України з питань запасів корисних копалин (ДКЗ) і Держгеонадр у справі про видачу спеціальних дозволів комунальному підприємству «Волиньпріродресурс» на видобуток бурштину у Волинській області. Таке рішення ухвалила головуюча суддя Ольга Дегтярьова кілька тижнів тому.

Про це пише «Слово і Діло».

Керівник САП вимагав визнати протиправним та скасувати протокол ДКЗ про апробацію запасів бурштину ділянки Камінь-Каширська-1, а також спеціальний дозвіл Держгеонадр, виданий «Волиньприродресурсу» Волинською обласною радою на користування надрами – видобуток бурштину на ділянці Камінь-Каширська-1 терміном на 20 років.

Суд мотивував  своє рішення тим, що Холодницький подав позов пізніше ніж у шестимісячний термін, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, а також про відсутність підстав для поновлення позивачу строку звернення до суду, що є підставою для залишення позову без розгляду. Це рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Раніше повідомлялося, що вказане кримінальне провадження порушене за фактами ймовірного зловживання владою службовими особами Держгеонадр та органів місцевого самоврядування, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам державі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися