Від блокування «Ягодину» страждає вантажний транспорт
Волинь

Від блокування «Ягодину» страждає вантажний транспорт

10 січня 2018, 16:34
0
0
Сподобалось?
0

На Волині триває акція з блокування дороги у селі Старовойтове Любомльськго району на підступах до міжнародного митного посту «Ягодин». В ефірі телеканалу «112 Україна» речниця Державної фіскальної служби Наталія Непряхіна розповіла, що на «Ягодині», мітингувальники пропускають по 4 машини на годину на в’їзд.

«В’їзду наразі чекає близько 20 фур, вони пройшли митне оформлення, зараз хтось обідає, хтось заправляється. Близько 40 вантажівок через перекриття дороги не можуть під’їхати до ПП. Пасажирські автобуси та легкові автомобілі пропускаються мітингувальниками без проблем», – розповіла Непряхіна.

Загалом акції протесту проти закону про податкові обмеження на часте ввезення товарів з-за кордону заблокували дороги біля контрольно-пропускних пунктів «Шегині», «Рава-Руська» на Львівщині та «Ягодин» на Волині.

«Вісник+К» раніше розповідав, що нові правила у розмитнені товарів з-за кордону завдали удару по схемі напівлегальної контрабанди, коли товар перевозився подрібненими партіями. У прикордонних з ЄС регіонах ділки формували групи місцевих мешканців і щодня возили їх закордон, аби набрати на кожного з них дозволений об’єм товарів. Люди отримували за це певну плату, а ще могли провезти через кордон і здати кілька пачок цигарок та спиртне. Такий стан речей у прикордонні вже добряче укорінився.

Саме тому, за новими правилами, українці і далі можуть провозити товари загальною вартістю до 500 євро (в аеропортах – до 1000 євро) і вагою до 50 кілограмів (такі було і раніше). Але ця норма тепер діятиме лише для тих, хто був відсутній в країні більше 24 годин і в'їжджає в Україну не частіше одного разу за три доби. При більш частому перетині кордону можна буде без сплати мита ввезти товари лише на суму до 50 євро.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися