У Ковелі завершили ліквідацію надзвичайної ситуації на ветсанзаводі
Волинь

У Ковелі завершили ліквідацію надзвичайної ситуації на ветсанзаводі

15 січня 2018, 16:50
0
0
Сподобалось?
0

На початку нинішнього року у Ковелі підбили підсумки заходів з ліквідації надзвичайної ситуації на місцевій філії ДП «Укрветсанзавод».  Андрія Товстига, який керував роботами, розповів, що загалом на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації уряд виділив 17 мільйонів гривень, крім того 1,3 мільйона гривень надав обласний резервний фонд і ще майже 2,2 мільйони витратив міський бюджет. 

2536 тонн тваринних решток, які не вдалося утилізувати будь-яким іншим чином, ізолювали, помістивши у бетонні резервуари, котрі належали колишньому крохмальному заводу. Підготовка семи ємностей обійшлася в 1,5 мільйона гривень: проведено очищення, гідроізоляцію стінок, монтажні роботи з перекриття. Зроблено також капітальний ремонт під’їзної дороги за 1,5 мільйона гривень.

Також, на реалізацію плану із ліквідації надзвичайної ситуації, проведено роботи із забезпечення питною водою населення, яке проживає в санітарно-захисній зоні Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод». Адже, внаслідок порушення технологій утилізаційних процесів на підприємстві, сталось забруднення підземних вод нітритами та амонієм. З перших днів надзвичайної ситуації і до сьогодні питну воду сюди привозять. Тому 14 із 17 мільйонів – це кошти на влаштування мереж централізованого водопостачання. Роботи, як і планували, виконали на дев’яти вулицях. 
Загалом на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації використано понад 20 мільйонів 340 тисяч гривень. Кошти резервного фонду державного бюджету освоєні на 99,11 %.
У 2018 році будівництво мереж триватиме. У бюджеті Ковеля передбачено 8 мільйонів 700 тисяч на завершення робіт з облаштування магістрального водогону. Ще 1,5 мільйона – на вуличні мережі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися