Чи загрожує волинянам загострення ситуації з кором?
Волинь

Чи загрожує волинянам загострення ситуації з кором?

16 січня 2018, 13:28
0
0
Сподобалось?
0

В Україні склалася складна ситуація із захворюваністю на кір. Волинь у цьому сенсі відносно благополучний регіон. У нинішньому сезоні зафіксовано 43 випадки захворювання на кір в області: 40 – наприкінці минулого року, 3 – у перших числах січня.

Проте заспокоюватися не можна, стверджує завідувач відділу профілактики інфекційних захворювань обласного лабораторного центру Ірина Єнжиєвська.

– На Волині всі випадки кору «привозні». Найскладніша ситуація нині на Одещині, Прикарпатті та Закарпатті. У нас була дівчинка з Одещини, яка приїхала до бабусі на Рожищенжину інфікованою, і вже тут у неї почалася хвороба. Також фіксувалося завезення кору з Буковеля. Хворіють в основному діти. Щойно закінчилися канікули і ми не можемо знати, хто куди їздив і з ким контактував, – розповідає Ірина Миколаївна.

Вона, як і всі її колеги-медики, закликає батьків проводити вакцинацію для своїх дітей. Адже 9 із 10 не щеплених людей при контакті з інфекцією обов’язково хворіють. Зокрема, на Волині серед 43 хворих на кір 72 відсотки не вакциновані належним чином. Виправити помилки не пізно й зараз. В області є достатньо вакцини проти кору й посилено триває процес імунізації.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися