До весни ще далеко, але на волинському Поліссі вже є паводкові води
Волинь

До весни ще далеко, але на волинському Поліссі вже є паводкові води

17 січня 2018, 16:02
0
0
Сподобалось?
0

Із середини грудня минулого року на Волині розпочався зимовий паводок. Начальник Волинського обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук повідомив, що в середньому по області випало майже 700 мм опадів, що становить 117 % від річної норми. А за останні чотири місяці опади у два рази перевищували норму. Тож, за даними управління водного господарства, високий рівень ґрунтових вод на меліоративних системах зафіксований на площі 98 тисяч гектарів, що складає 26% від усієї меліоративної площі.

На заплавах знаходяться води річок басейну Прип’яті, але вода у Західному Бузі – у руслі. Відмітки підтоплення сінокосів та пасовиськ досягла вода у річці Стохід у Любешівському районі, затоплено та підтоплено тисячу гектарів, з них 100 гектарів ріллі. Також тало-дощовими водами в Ратнівському районі затоплено та підтоплено 0,8 тисяч гектара, з них 240 – рілля.

Основною причиною підтоплень є поганий стан меліоративних каналів, замуленість водопропускних споруд і руйнування захисних дамб або брам.

Очевидно, що питання запобігання весняній повені підніматиметься на найближчій сесії Волинської обласної ради. Тут легко буде знайти консенсус між різними силами. Зокрема, питанням зацікавилися не лише представники ОДА, а й депутати «УКРОПу», навколо якого сформована більшість в обласній раді.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися