На Волині через підставних осіб скупили 200 гектарів бурштинових земель
Волинь

На Волині через підставних осіб скупили 200 гектарів бурштинових земель

18 січня 2018, 07:22
0
0
Сподобалось?
0

200 гектарів землі з покладами бурштину на Волині сконцентрувалися в одних руках після реалізації сумнівної схеми. Вона почалася два роки тому з того, що 120 селян практично одночасно написали прохання про виділення їм землі під сільськогосподарські потреби серед лісу неподалік селища Маневичі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Попри те, що земля тут не оброблювалася, працівники Держгеокадастру погодилися на її відчуження саме під потреби натурального господарства. Невдовзі всі акти на землю сконцентрувалися у ТзОВ «Терлан-Ком». Як це сталося – самі селяни коментують вкрай неохоче. Дехто взагалі відмежувався від власної участі в оборудці – мовляв, ніяких заяв про виділення земельних ділянок не писав. «Не знаю. Справді не знаю», – твердить Дмитро Руднюк. Інша жінка зізнається, що не назве організатора схеми через страх, але твердить: жителів Маневичів зібрали, взяли паспорти, відвезли до Луцька, де дали для підпису документи. За це люди отримали грошову винагороду: 100 гривень передплати і ще по 300 після оформлення паперів й обіцянки, що ніяких проблем не буде. Керівник, за якого виділяли землі в Держгеокадастрі, вже не працює, а його наступник ситуацію не коментує, бо посилається на нестачу часу. Речник управління кадастру у Волинській області Сергій Дмитрук пояснив, що «законних підстав громадянам не надати дозволу на проекту землеусторою не було», а всі подальші події вже не в компетенції земельного органу. Новий же власник прийшов реєструватися в Держреєстрі до луцького нотаріуса Тетяни Ариванюк – і та, як державний реєстратор це зробила, бо були всі необхідні документи.

За адресою ТзОВ «Терлан-Ком» розташована звичайна львівська квартира. Її двері відкрив непримітний чоловік, який підтвердив, що саме він є власник 200 гектарів землі з покладами бурштину. Однак про сонячне каміння не говорить. Мовляв, землю скупив, щоб вирощувати сільгосппродукцію. Щоправда, сам не знає, яку саме. «У мене будуть директори розумні, які виростять все, що треба. Бо я в сільському господарстві дуже слабо розбираюся. Вартість була не висока – я би не купував, якби було дорого. Вибачайте», – сказав він і закрився у своїй квартирі. Номер помешкання вказаний на першому поверсі будинку в списку боржників за квартплату.

Тим часом правоохоронці на Волині вже взялися розслідувати цю справу за статтею про зловживання владою чи службовим становищем з корисливих мотивів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися