ПриватБанк передав обласній дитячій лікарні хірургічне освітлення
Волинь

ПриватБанк передав обласній дитячій лікарні хірургічне освітлення

22 січня 2018, 16:05
0
0
Сподобалось?
0

Минулого року благодійний фонд ПриватБанку «Допомагати просто!» завдяки своїм чуйним клієнтам придбав для волинських медустанов обладнання на понад мільйон гривень. Тільки-но розпочався 2018-й, директор Північно-Західного управління банку Юрій Войтенко знову завітав з подарунком у Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання.

Цього разу обласна дитяча лікарня отримала сучасний освітлювальний прилад для хірургії Luvis M200.

– Освітлення в операційній у нас не міняли з 1986 року. Зважаючи на те, якими темпами розвивається медичне обладнання, це навіть не вчорашній день, а позаминуле сторіччя. Важко в таких умовах вимагати від хірурга творити дива, – каже генеральний директор ВОДТМО Сергій Ляшенко.

Новий хірургічний світильник складається з 54 світлодіодних лампочок з терміном роботи понад 50 тисяч годин. Конструкція дозволяє максимально зручно маніпулювати приладом: спрямовувати під потрібним кутом світло, змінювати його яскравість і фокусувати його залежно від діаметру операційного поля (діапазон – від 10 сантиметрів, що дуже важливо під час оперування новонароджених малюків). Вартість нового світильника становить 228 309 гривень.

– Держава виділяє кошти на поточні витрати, а ось медобладнання дороге, і на нього коштів у бюджеті немає. Ще кілька років тому у нас не була популярною благочинність. На сьогодні, на щастя, ситуація змінилася. Благодійники для нас – порятунок. Дуже раді, що ПриватБанк відгукнувся допомогти нам, – тішиться обновці заступник генерального директора Волинського територіального дитячого медичного об’єднання з хірургічної роботи Ігор Дородних.

До речі, минулого року ПриватБанк передав для потреб Волинської обласної дитячої лікарні сучасну проявочну машину у рентген-кабінет. Вона видає знімки пацієнтам за три-чотири хвилини, тоді як раніше на це потрібно було не менше години. А тепер хворі не чекають, а протягом цієї ж години отримують допомогу від лікаря.

– Більше шести років у ПриватБанку функціонує проект фонду «Допомагати просто!». Він – мій найулюбленіший, бо разом з нашими клієнтами допомагаємо рятувати життя українців, – зазначив керуючий Північно-Західним управлінням ПриватБанку Юрій Войтенко.

Також Юрій Олексаійович розповів, що минулого року, коли банк перейшов у державну власність, благодійний проект просто «вибухнув». Фонд «Допомагати просто!» придбав обладнання для лікарень по всій Україні майже на 41 мільйон гривень. Це у рази більше ніж у попередні роки роботи проекту.

– Ми дякуємо кожному, хто жертвував гроші. Адже навіть одна гривня – це внесок у чиєсь життя або здоров’я, – наголосив Юрій Войтенко.

Стати благодійником з ПриватБанком дуже просто. Внески можна здійснити на сайті фонду blago.pb.ua, у Приват24 або ж у будь-якому банкоматі чи терміналі ПриватБанку. Також клієнт при бажанні може робити це автоматично під час розрахунку пластиковими картками банку.

Ліцензія НБУ № 22 від 05.10.2011 р.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися