Отець Андрій СКХ біля нерукотворного образа на дереві
Волинь

На зрізі старої яблуні явилася Богородиця

22 січня 2018, 17:10
5
2
Сподобалось?
2

Звістка про те, що у селищі Голоби Ковельського району Волині сталося диво Господнє, швидко облетіла Волинь. Біля храму святих Петра і Павла УПЦ КП люди побачили Матінку Божу з Немовлям на руках. Діва тримала Сина на… зрізі старої яблуні. І почали до нерукотворного образа йти з молитвами люди.

Цей храм розташовано у колишньому панському маєтку магнатів Вільгів. Власне, у стінах, де колись була домова церква шляхтичів, нині молиться православна громада. Рік тому, на Василя Великого, біля входу поставили фігуру Матері Божої. І тоді люди стали свідками першого незвичного явища.

– Одна наша прихожанка зробила у той день біля храму фото. І в кадрі, за метрів п’ятдесят від церкви, побачила свічення. Ніби між деревами на постаменті стояла Матінка Божа, – розповідає настоятель храму отець Андрій Сех.

Парафіянка показала фото священику, але той, зізнається, тоді вирішив цю інформацію не афішувати.

Минуло півроку. Якось влітку доріжкою повз ті дерева йшла мешканка Голобів Ольга Біліч. Погляд впав на місце зрізу гілляки старої яблуні. Від побаченого мало не обімліла: на ньому чітко виднілися святі обриси – Богородиця, що схилилася над маленьким Ісусиком. Про це відразу розповіла свекрусі, секретарю селищної ради Ангеліні Біліч. А та – священику.

– Я здивувався: тудою кожен божий день до церкви ходжу, а не бачив. Став приглядатися, і врешті образ мені відкрився, – щиро розповідає і показує на той зріз: – Ось омофорчик світиться, ніжки Ісуса, а тут – більший омофор, очі і схилена голова Матері Божої. Чим далі відходиш, тим чіткіше видно, образ стає виразнішим. Погляньте, ще й рамку Богородиця сама собі зробила.

Перший молебень біля дерева відслужили у кінці минулого року. Наступного дня отець Андрій як капелан від’їхав у зону АТО. Тоді двічі відчув, як Богородиця його врятувала від смерті. Вперше – коли волонтери заблукали біля Луганської ТЕС і мало не потрапили до рук сепаратистів. Він вчасно відчув тривогу, скомандував зупинитися і зателефонував бійцям із сусіднього села. Ті мало не кричали в трубку: «За пару метрів сєпари! Бігом вертайтеся, а то знову буде на кого міняти». Бо якраз у той день проводили обмін полоненими. Вдруге від смерті врятувався вже за кілька днів. Коли за планом був візит на один пост, а священик попросив спочатку відвідати інший. Поки колядували, прийшла звістка, що там, де мали бути, обстріли, вбито бійця.

Після оприлюднення незвичної з’яви на дереві стали сходитися до того місця мешканці Голобів та навколишніх сіл, аби на власні очі все побачити. Буває, й двадцять-тридцять прочан за день прийде. Хтось лише перехреститься, хтось складе у молитві долоні, а хтось з вдячності за можливість бачити диво чіпляє на стовбур старої яблуні кольорові стрічки.

Наталія КРАВЧУК, Волинська область

Фото автора

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Василь
    Василь

    Християнин не значить - дебіл. Редакція вісника ви хоч до себе повагу маєте???

    24 січня 2018, 12:49
    Відповісти
  • Щодня ходжу парком
    Щодня ходжу парком

    Перш ніж виставляти такий бред, редакціє, приїдьте і подивіться.

    25 січня 2018, 10:48
    Відповісти
  • Звісно ж, як так можна? ЛІЦЕНЗІЮ НА ДИВА МАЄ ТІЛЬКИ московський патріархат :)

    25 січня 2018, 11:17
    Відповісти
    • О диво
      О диво

      Причом тут патріархат: включайте критичний аналіз. Цікаво. а була проведене якась ревізія вищестоящим начальством щодо наявності дива? Є свідчення?

      25 січня 2018, 11:48
      Відповісти
  • Іванка
    Іванка

    Якби це було би біля рускої церкви-то це було би диво!А так ніхто не бачить.Москаль дозволу не дав бачити! І я впевнена,що москаль теж не бачить.Це ж біля української церкви явилось! Приїзжала навмисно в Голоби ,щоб подивитись.Люди-видно дуже явно! Це чудо!

    21 травня 2018, 16:00
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися