Волинь не хоче ділитися своєю територією з Рівненщиною заради РАЕС
Волинь

Волинь не хоче ділитися своєю територією з Рівненщиною заради РАЕС

8 лютого 2018, 20:33
0
1
Сподобалось?
1

Влітку минулого року керівництво Рівненської атомної станції ініціювало будівництво нової гідро-технічної споруди на річці Стир для охолодження енергоблоків. Потреба у ній з’явилася у зв’язку з тим, що після посушливих 2015 та 2016 років знизився рівень води у водоймі й влітку її недостатньо для безперебійної роботи станції. З попередніми оцінками фахівців, нову гідро-технічну споруду можна розташувати у пограниччі Рівненської та Волинської областей на землях прибережної захисної смуги у руслі Стиру. Для того, щоб реалізувати цей проект, Волинь мала б передати Рівненщині півтора гектара землі у Маневицькому районі.

Сьогодні на сесії Волинської обласної ради депутати розглянули проект рішення, яким, фактично, мали дати згоду РАЕС на проведення експертиз щодо реалізації цього проекту. І лише за умови отримання позитивного висновку державної експертизи Волинська обласна державна адміністрація мала розробити нову схему планування території області і подати її на погодження Волинській обласній раді, з тим, щоб у подальшому передати Рівненщині потрібну для будівництва гідро-технічної споруди земельну ділянку. Однак голосування депутати Волиньради провалили. При цьому звучали різноманітні аргументи, зокрема, й припущення, що сусіди-рівняни хочуть отримати волинську землю для видобутку бурштину.

Представляв проект рішення на розгляд обласної ради заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук. Він висловив здивування позицією більшості.

- Адже у стабільній роботі РАЕС зацікавлене не лише її керівництво, чи керівництво Рівненської області. Не дай Бог нам тої біди. Енергоблоки реально потребують додаткового охолодження. Це взагалі справа державної ваги, тому так чи інакше це питання буде вирішуватися, - зазначив Сергій Кошарук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися