Позивний загиблого бійця АТО «Міф» озвався до волинян поетичним рядком
Волинь

Позивний загиблого бійця АТО «Міф» озвався до волинян поетичним рядком

13 березня 2018, 14:00
0
0
Сподобалось?
0

Волинська поетеса, композитор і співачка, а нині заробітчанка у далекій Іспанії Світлана Бояркевич видала у Львівському видавництві «Свічадо» збірку під назвою «Міф». Її презентацію підготували працівники Горохівської ЦРБ і РНД «Просвіта»,- пише Volyn.com.ua

 «Народжуєм дітей не для війни…» - цей рядок горохівчанка Світлана Бояркевич лейтмотив її книги «Міф», а кожен вірш – то сповідь людської долі: загиблих 33-річного бійця Сергія Пацули з Миколаївщини, 18-річного сироти Андрія Снітка із позивним «Хома» з Маневич, який служив добровольцем у батальйоні «Азов» і ліг на гранату, щоб урятувати товаришів, Максима Медведєва – сина подруги авторки, яка живе у Рівному, то плач тих, «хто не народиться ніколи, бо татко загинув на війні…». А ще  дівочі мрії Ірини Іванюш – філолога з Дрогобича, яка слугуючи Батьківщині у зоні АТО медсестрою, підірвалася на міні і залишилася без ніг. 41 вірш поетка об’єднала назвою «Міф» - позивним Василя Сліпака — соліста Паризької національної опери, який добровольцем пішов захищати Україну.

29 червня 2016 року, виконуючи бойове завдання як кулеметник у складі 1-шої штурмової роти ДУК «Правий сектор», Василь Сліпак загинув від снайперської кулі неподалік села Логвинове на Донеччині.

Автором сценарію і ведучою на презентації була бібліотекар Горохівської ЦРБ Світлана Погудіна.

До слова:наприкінці минулого року горохівчанка Світлана Бояркевич завітала з далекого іспанськогокраю на рідну Волинь. Тоді у Луцьку порадувала земляків концертом «Молюсь на чужині за Україну»


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися