«Ключ до успіху» запропонували турійським агровиробникам
Волинь

«Ключ до успіху» запропонували турійським агровиробникам

16 березня 2018, 14:00
0
1
Сподобалось?
1

Про переваги об’єднання у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи говорили у Турійську із агровиробниками та сільським головам. Проект «Ключ до успіху. Покращення економічної ситуації в сільській місцевості Волинської області України і Брестської області Республіки Білорусь шляхом розвитку сільськогосподарської кооперації»діє на Волині з 1 грудня 2017 року,- пише сайт Департаменту АПР Волинської ОДА.

Координатор Проекту «Ключ до успіху»Наталія Козак презентувала учасникам семінару проект, його партнерів, завдання та перспективи для учасників. Проект буде діяти до грудня 2018 року. За цей час планується створити три кооперативи.

Покращити економічний розвиток в особистих селянських господарствах, яких, до слова, на Волині понад 150 тисяч, можливо шляхом їх об’єднання у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи (СОК). Такий досвід господарювання поширений у всьому світі. Окрім того, фермери та одноосібники об’єднані у СОК можуть скористатися більшою кількістю бюджетних програм підтримки та отримати додаткові ресурси для розвитку. Донором даного проекту є Європейський Союз, а саме Німецьке Товариство міжнародного співробітництва.

В рамках Проекту «Ключ до успіху» планується провести навчальні семінари з питань кооперації в усіх районах області.

Довідка:згідно із статистичними даними, на теренах області працює 152 тис. особистих селянських господарств, які виробляють 60% сільськогосподарської продукції. Такі господарства мають в обробітку приблизно по 2 га ріллі, проте разом вирощують 99% волинської картоплі, понад 90% овочів та фруктів, 60% молока. Формально уже є багато груп виробників, проте вони не зареєстровані. Максимальна підтримка, яку може отримати один кооператив – 3 млн. грн.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися