Декларації на експорт лісоматеріалів –під контролем волинських  митників
Волинь

Декларації на експорт лісоматеріалів –під контролем волинських митників

30 березня 2018, 11:40
0
0
Сподобалось?
0

Волинські митники особливо уважно ставляться до товаросупровідних документів, за якими суб’єкти підприємницької діяльності декларують  експорт лісоматеріалів, - пише прес-служба ГУДФС в області.

На митному посту «Луцьк» під час аналізу сертифікату «Про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій» було виявлено невідповідність заявлених діаметру дубового пиловника та пиломатеріалів з нього. Як підтвердили  у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, виготовити обрізні пиломатеріали шириною 26 см з пиловника діаметром 24 см неможливо. За подачу органу доходів і зборів неправдивих відомостей про товар, дубові обрізні пиломатеріали на суму 11 746 Євро було тимчасово вилучено. Суд розгляне питання про притягнення підприємця до відповідальності.

Дубові пиломатеріали на суму 6 419 Євро стали також предметом правопорушення з боку рівненського суб’єкта підприємницької діяльності. Бирки, розташовані на товарі, не відповідали лісоматеріалу, на які постійним лісокористувачем видавались товарно-транспортні накладні. Крім того, дані сертифікату про походження та митної декларації не збігалися ні за об’ємом продукції, ні за вартістю переміщуваного товару. Відтак, і цього експортера притягнуть до відповідальності за неправдиві відомості.

Санкція статті 483 Митного кодексу України тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів-предметів правопорушення з конфіскацією цих товарів.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися