Благовіщення –  згадка про непорочне зачаття Богоматері
Волинь

Благовіщення – згадка про непорочне зачаття Богоматері

7 квітня 2018, 08:42
0
0
Сподобалось?
0

7 квітня, завжди у числі, православна церква святкує Благовіщення – на спомин про «благу вість» від архангела Гавриїла до Діви Марії про Її непорочне зачаття від Святого Духа і майбутнє народження Месії.

У цьому році свято припадає на Велику суботу перед Великоднем. Тож у храмі лежатиме одночасно і плащаниця, й ікона Благовіщення пресвятої Богородиці. У цей день буде особлива служба. На літургії читатимуть уривки зі Святого Письма, які розповідають нам про важливі моменти біблійного життя і людства та Ісуса Христа зокрема. А також тропар і кондак свята Благовіщення. Замість «Достойно єсть» – «Задостойник».

Здавна у народі кажуть, що на Благовіщення весна остаточно поборола зиму, бо Бог благословляє землю, відкриває її для сівби. Доти не починали польові роботи, бо це вважалося великим гріхом. Взагалі, 7 квітня забороняється всяка праця. Адже на Благовіщення навіть птиця гніздо не в’є. А ще кажуть, якщо у цей день дівчина випадково знайде квітку первоцвіту, цього літа вийде заміж. Якщо ж вмиється водою, у яку її покладе, буде вродливою.

Існує повір’я: яка погода на Благовіщення, така і на Великдень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися