«Шпигунська валізка» в обласній раді виявилася ретранслятором
Волинь

«Шпигунська валізка» в обласній раді виявилася ретранслятором

5 квітня 2018, 11:52
0
0
Сподобалось?
0

Шпигунський скандал з виявленням підозрілого обладнання у приміщенні Волинської обласної ради, який стартував вчора на під час чергової сесії, швидко згас.

Нагадаємо, що вчора під дахом адмінбудівлі виявили валізу, із обладнанням. Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, посилаючись на думку фахівців, очевидно зі своєї ж охорони, припустив що це може бути обладнання для підсилення дії підслуховуючи пристроїв. Мовляв, поліція відмовилася його вилучати і ніхто не признається, чиє це обладнання. У той же час, навіть прості нацгвардійці, які охороняють будівлю Волиської обласної ради, запевняли, що валізка належить їхньому відомству – і це всього лише ретранслятор.

Зрештою офіційний коментар з цього приводу оприлюднили у волинській поліції. Там зазначили, що на місце виїжджала слідчо-оперативна група. Відомості внесли до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. На місці ж поліцейські встановили, що виявлене обладнання є ретранслятором, призначеним для підсилення сигналу радіозв’язку між портативними радіостанціями. Його ще у 2016 році встановили спеціалісти військової частини Національної гвардії України. Тоді ж керівництво частини направило до облради лист про необхідність встановлення ретранслятора. Під час монтажу ретранслятора був присутній відповідальний працівник облради.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися