Такої  пізньої заготівлі березового соку на Волині ще не було
Волинь

Такої пізньої заготівлі березового соку на Волині ще не було

6 квітня 2018, 13:50
0
0
Сподобалось?
0

Цього року підсочку беріз розпочали одразу після останнього березневого снігу. Такої пізньої заготівлі соку на Волині ще не було кажуть лісівники. Першими збір соку розпочали у ДП «Маневицьке ЛГ», ДП «Колківське ЛГ», ДП СЛАП «Любешівагроліс», ДП «Цуманське ЛГ», ДП «Ковельське ЛГ» та інших лісогосподарських підприємств, -інформує прес-служба ВОУЛМГ.

Переробкою соковитого врожаю займається шість консервних цехів, що діють у системі Волинського ОУЛМГ.Саме Волинь свого часу розпочала промислову заготівлю і переробку березового соку. У 1968 році тут було зібрано перших 43 тонни сирцю. У 1975 році об’єм заготівлі досяг 7500 тонн, в 1984р. – 10000 тонн. З тих пір ось уже впродовж 50 років волинські лісівники переробляють березовий сік і виготовляють з нього натуральну, якісну конкурентоспроможну продукцію. Цього року передбачено заготовити понад 600 тонн соку. 145 тонн буде перероблено цехами, решта продана сирцем. Літр соку-сирцю можна буде придбати у заготівельників в середньому за2 грн.

Березовий сік під торговою маркою лісопідприємств Волинського ОУЛМГ відомий не тільки в Україні, але й за її межами – Польщі, Чехії, Ізраїлі, Канаді. В Польщі наш сік, крім торгівлі, продається також і в аптечній мережі.

Водночас лісова охорона застерігає: самовільний збір соку у лісових угіддях заборонений.За кожну підсочену березу лісопорушникам доведеться відшкодовувати заподіяну шкоду, а це, залежно від діаметру, від 450 грн і більше


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися