Волинські танкісти допомагали десантникам утримувати німецьке місто у навчальному бою
Волинь

Волинські танкісти допомагали десантникам утримувати німецьке місто у навчальному бою

10 травня 2018, 10:11
0
0
Сподобалось?
0

Завершальною фазою багатонаціональних навчань Combined Resolve X у Німеччині стала оборона імітаційного містечка Убенсдорф силами зведеного підрозділу Збройних Сил України. Наші військові перетворили місто на справжню фортецю: створили декілька ліній перешкод з мінних полів та колючого дроту та приготували до оборони практично кожну будівлю у місті, крім визначених місць для укриття цивільних. Один танк 14 окремої механізованої бригади зайняв позицію в місті, інші влаштували засідки за межами населеного пункту для удару з тилу по скупченню техніки противника.

Про це інформують у Сухопутних військах ЗСУ.

Сили BLUEFOR стягнули до Убенсдорфу батальйонно-тактичну групу на бронемашинах «Bradley», «Rosomak» і автомобілях HMMV та за підтримки артилерії, танків «Abrams» і вертольотів «Apache» розпочали штурм.

До початку штурму противник уникав ударів по  місту, тому артилерійська підготовка та вогонь з вертольотів вівся по його околицях, де, на їхню думку, могли бути влаштовані засідки.

Згодом стало відомо, що командування навчань прийняло рішення не залучати танкові підрозділи обох сторін у боях за Убенсдорф, за виключенням одного Т-84 який вже знаходився у місті. На початку бою він відіграв важливу роль підбивши три бронемашини Bradley та створивши затор на в’їзді до міста. Це змусило командування BLUEFOR проводити подальший штурм піхотинцями без підтримки техніки та відкрити вогонь артилерії по місту щоб знищити український танк. Такі дії призвели до втрат серед мирного населення, чого намагалися уникнути обидві сторони.

Під вогнем українських десантників, за допомогою інженерно-вибухових засобів, піхотинці противника зробили декілька проходів у загородженнях навколо міста та закріпилися на його околицях знищивши два БТР-80. Але при спробі подальшого просування залишки передової штурмової групи були знищені. Втім, за ними підтягнулися основні сили BLUEFOR. Зав’язався вуличний бій.

Завдяки добре налагодженій роботі з місцевим населенням українським військовослужбовцям було відомо про систему підземних комунікацій під містом яка сполучає деякі будівлі. Відтак українські десантники мали змогу безпечно переміщатися між забарикадованими зсередини будівлями не виходячи на поверхню, а противник був змушений з великими втратами штурмувати кожен дім. Загальні втрати сил BLUEFOR понад три роти із п’яти наявних.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися