Школа в Маневичах не носитиме ім’я А.Бринського
Волинь

Школа в Маневичах не носитиме ім’я А.Бринського

17 травня 2018, 15:00
0
0
Сподобалось?
0

НВК «МАНЕВИЦЬКА ЗОШ I-III СТУПЕНІВ №2-ГІМНАЗІЯ» не  носитиме  ім'я радянського партизана, підполковника ГРУ Генерального штабу Червоної армії  Антона Бринського.  Відповідне рішення прийняли на сесії депутати   Маневицької районної ради, -повідомляє Район Маневичі.

Школа імені А.П.Бринського тепер буде мати офіційну назву Навчально-виховний комплекс «Маневицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 – гімназія» Маневицького району Волинської області.

Ім’я Героя Радянського Союзу А.П.Бринського школі  було присвоєно у квітні, 1985 року постановою Ради Міністрів України № 150.  У приміщені школи знаходиться музей присвячений Бринському та його загону, а на подвірї встановлено бюст.Ще торік маневичани піднімали питання про потребу перейменувати навчальний заклад, названий на честь радянського партизана Бринського, який увійшов в історію погромом села Стара Рафалівка, де було вбито 60 українців.   Про це на своїй сторінці у Facebook пише Антон Романюк.

Крім того, депутати райради затвердили нову редакцію Статуту школи і доручили директорові Андрію Деркачу зареєструвати Статут відповідно до вимог чинного законодавства.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися