Віталій ШЕВЧЕНКО
Волинь

Волонтер отримав подяку від посла Франції

28 травня 2018, 16:46
0
1
Сподобалось?
1
Хист до малювання у Віталія Шевченка з міста Рожище проявився з дитинства. І хоч ще не закінчив великих художніх університетів, після школи Віталій писав картини, які залюбки купувалися знавцями мистецтва. Це пізніше він здобув освіту в Інституті мистецтв у Луцьку – коли його ім’я вже звучало у професійних колах. До речі, одну з його робіт свого часу бачила вся Україна. Це він намалював пророчий плакат «Беги, Витя, беги», який прикріпили на майданівській новорічній ялинці у Києві під час Революції гідності, активним учасником якої був. Малюнок ліг в основу відомого кліпу «Чао, Вітя». Хоч тоді, коли він створювався, ще ніхто не думав всерйоз ні про втечу Віктора Януковича, ні про те, що за кілька місяців почнеться війна.
Сьогодні Віталій Шевченко – керівник зразкової студії «Етюд» місцевого будинку творчості. Він також очолює осередок національно-патріотичного виховання «Маленькі патріоти».
– Часто проводжу з дітьми різні виховні заходи, як-от оздоблення стін Рожищенської районної лікарні. Найперше ми з учнями вирішили розмалювати дитяче відділення дитячими казками «Ріпка», «Сорока-ворона», – зізнається художник.
А в пологовому відділенні з’явилася розкішна фотозона з календарем та годинником, аби батьки через багато літ не забули не лише день, а й час народження малюка. А кошти на цей проект дала Британська рада, бо рожищенці виграли спеціальний грант!
Волонтер Шевченко організовує й допомогу армії. З дітьми малюють малюнки на фронт, виготовляють маскувальні сітки та сувеніри-обереги бійцям. Радіє, коли від хлопців на передовій повертаються подяки діткам. Не залишається поза увагою й робота Віталія як керівника. З найповажніших нагород – подяка від посла Франції!
Наталія КРАВЧУК, Волинська область

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися