Фермери Волині об’єдналися в кооператив
Волинь

Фермери Волині об’єдналися в кооператив

14 червня 2018, 15:42
0
0
Сподобалось?
0

Волинські фермери взяли участь у робочій зустрічі з представниками проекту «Ключ до успіху» відповідно до Програми територіального співробітництва країн східного партнерства Білорусь – Україна. Ініціював її підприємець, знаний картопляр Анатолій Аршулік. Він запропонував створити кооператив, який би допомагав аграріям не на словах, а на ділі. Адже в нинішніх умовах самому виживати складно, тож лише в єдності сила фермерів. Присутні підтримали задум Анатолія Аршуліка й обрали його головою ініціативної групи. Було підписано договір про співпрацю між ГО «Волинська обласна аграрна дорадча служба». Анатолій Аполлонович, розповідаючи про новостворений кооператив, відзначає позитивні моменти такої співпраці:

– Членам кооперативу будуть надаватися оптові ціни для закупівлі міндобрив, засобів захисту рослин, насіння. Пропонується спільне використання складських приміщень, купівля і експлуатація високогабаритної техніки. Надаватиметься технологічний супровід у вирощуванні картоплі. У нас багато планів, тож сподіваємося, що спільно ми зможемо активніше розвивати картоплярство на Волині.

Присутні побували у селі Усичівські Будки Луцького району на полях фермерського господарства «ЕКО-ТУР». Воно вирощує 71 сорт картоплі, тож має великий вибір посадкового матеріалу. А ще займається зерновими. Усі з цікавістю оглянули демонстраційні поля, де висіяно десять сортів озимої пшениці Українського інституту землеробства, зокрема, й п’ять нових з потенційною врожайністю 85-105 центнерів з гектара. І порівняли сорти пшениці вітчизняної селекції з іноземними. Детально про кожен розповідали Анатолій Аршулік та голова фермерського господарства Василь Аршулік.

Руслана СУЛІК, Волинська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися