На Любешівщині мізкують над форматом приєднання до ОТГ
Волинь

На Любешівщині мізкують над форматом приєднання до ОТГ

20 червня 2018, 10:16
0
0
Сподобалось?
0

На Любешівщині обговорили формат приєднання Великоглушанської, Малоглушанської та Щитинської сільських рад до Любешівської об’єднаної територіальної громади. Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Як розповіла радник із питань децентралізації Волинського ЦРМС Оксана Урбан, висловлювалася думка про створення ОТГ із центром у селі Велика Глуша, але згідно з фінансовими показниками, які надав радник із питань місцевих фінансів Волинського ЦРМС Анатолій Матвіюк, це неможливо, оскільки ці сільські ради не мають на своїй території офіційно зареєстрованих бюджетоутворюючих підприємств.

Зауважимо, що на попередні громадські слухання, які відбулися у селі Велика Глуша, прийшли десятки небайдужчих до децентралізаційних процесів громадян.

Під час зустрічі у сільських радах на Любешівщині радник із питань просторового планування Катерина Степчук розповіла про переваги передачі земель державної власності сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

Додамо, що голови сільських рад зацікавлені у децентралізаційних процесах та приєднанні до Любешівської ОТГ. Децентралізації на Волині триває.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися