На «Ягодині» поменшало «човників»
Волинь

На «Ягодині» поменшало «човників»

24 червня 2018, 14:05
0
0
Сподобалось?
0

За останні півроку на пункті пропуску "Ягодин", що на українсько-польському кордоні, зменшились черги пасажирського транспорту. На митниці кажуть усе через "човників". Торговців, які їдуть в Європу на закупки товару або ж везуть туди український - значно поменшало. Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Ускладнили життя торговців зміни до Податкового кодексу. Тепер, аби ввезти в Україну до 50 кілограмів товару вартістю не більше п"ятисот євро і не платити при цьому мито, потрібно перебувати за кордоном щонайменше добу. А повторно виїхати з України можна лише через три доби після повернення. На митниці запевняють, черги з пасажирського транспорту на кордоні тепер є лише перед святами та вихідними, коли в Україну масово повертаються заробітчани і студенти.

Натомість погіршилась ситуація із вантажними автомобілями.

Черги, кажуть, виникають ще й через те, що польські охоронці кордону тепер прискіпливіше перевіряють транспорт з України. Бояться терористичної загрози. Вони згідні приймати лише 200 автомобілів на добу. Вирішити проблему можна, збудувавши ще один міст для вантажного перевезення. Один з варіантів - добудова залізничного моста біля села Ізов Володимир-Волинського району.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися