Волинь

У Волинському краєзнавчому музеї розгорнули фотодокументальну виставку

26 червня 2018, 13:57
0
0
Сподобалось?
0

У Волинському краєзнавчому музеї розгорнуто фотодокументальну виставку «Конституція України: з історії боротьби за ідеали демократії». Сформована вона на основі оригінальних документів, світлин, плакатів, книг, газет, рукописних матеріалів з фондів музею, починаючи з початку XVIІІ століття та закінчуючи сьогоденням,  - інформує дкраєепартамент культури міської ради.

На виставці представлені фотокопії сторінок «Пактів і Конституції…» Гетьмана Пилипа Орлика (1710 р.), проекти Конституцій УНР (1917–1920 рр.), фотографії тих українських діячів, які були причетні до створення сучасного основоположного закону нашої країни.

Унікальними є матеріали, передані до музею колишніми народними депутатами Верховної Ради України Андрієм Бондарчуком і Миколою Жулинським. Серед них, зокрема, чотири, нині вже доволі раритетні, оригінальні проекти Конституцій України 1992–1996 років та експресивні примітки (своєрідна літописна стенографія) Миколи Жулинського на аркушах з окремими статтями проекту Основного Закону, зроблені ним під час обговорення і голосування в ніч з 27 на 28 червня 1996 року. Цікавою є і підбірка матеріалів волинської преси 1996 року з приводу тодішнього перебігу конституційного процесу.

Окремим блоком представлені саморобні плакати з витягами із Конституції України щодо дотримання прав людини. Їх у різні роки (від кінця 1990-х і до Євромайдану) виготовляли борці за дотримання демократичних норм у нашій країні.

Виставка «Конституція України: з історії боротьби за ідеали демократії» буде працювати в дні роботи музею до Дня Незалежності України.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися