На Волині продавалися іграшки, небезпечні для дітей
Волинь

На Волині продавалися іграшки, небезпечні для дітей

30 червня 2018, 15:00
0
0
Сподобалось?
0

ГУ  Держпродспоживслужби  у Волинській області встановило факт розповсюдження іграшки, що не відповідає встановленим вимогам нормативних документів і становить середній рівень загрози під час її використання, -повідомляє прес-служба відомства у Фейсбук.

Під час проведення планової перевірки характеристик продукції в одного із розповсюджувачів дитячих іграшок, спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в області встановлено факт розповсюдження продукції, на пакуванні якої відсутній знак відповідності технічним регламентам. Також на її пакуванні виробником та імпортером не зазначено інформації про безпечність іграшки та попередження щодо безпечності, які повинні відповідати вимогам законодавства про мови, виробником та імпортером на іграшці чи її пакуванні не зазначено власне найменування та адреса.
Зразки даної продукції відібрано для проведення відповідної експертизи (випробувань), щодо безпечності іграшок. На підставі одержаного від Випробувальної лабораторії ДП «Львівстандартметрологія» протоколу випробувань встановлено, що продукція (іграшка «Smash water ball», торгова марка не зазначена, виробник та імпортер невідомий) не відповідає вимогам «Безпечність іграшок».
Таким чином, встановлено: іграшка «Smash water ball», торгова марка не зазначена, при її використанні становить середній рівень загрози;
За результатами проведеної перевірки через невідповідність продукції вимогам технічних регламентів до суб'єктів господарювання ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області прийняті рішення:  тимчасово заборонити продукцію на ринку до  приведення її у відповідність із встановленими вимогами.
Винесено постанову про накладення штрафних санкцій на загальну суму 17,0 тис. гривень, яка сплачена до державного бюджету в повному обсязі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися