Шахраям, що ошукали громадян на понад мільйон гривень повідомлено про підозру
Волинь

Шахраям, що ошукали громадян на понад мільйон гривень повідомлено про підозру

2 липня 2018, 17:13
0
0
Сподобалось?
0

На Волині повідомлено про підозру членам організованої групи шахраїв, які ошукали громадян на понад 1,1 мільйона гривень.

Спритників, у тому числі організаторку групи – 32-річну лучанку, підозрюють у понад 20 епізодах шахрайських дій під час укладання з фізичними особами договорів фінансового лізингу, - інформує прес-служба прокуратури області.

Встановлено, що шахраї, повідомляючи потенційним клієнтам неправдиву інформацію про низьку вартість сільськогосподарської техніки, спонукали громадян до укладення фіктивних договорів фінансового лізингу та необхідності перерахування грошових коштів у сумі від 25 до 243 тис. грн. в якості авансу. Після цього вони підробляли договори, змінюючи вартість транспортних засобів.

Громадяни ж, перерахувавши на рахунки компанії гроші, техніки так і не дочекалися.

Затримано зловмисників – трьох жінок та чоловіка – 11 травня 2018 року. 

Вітдтак, під час проведення обшуків у офісних приміщеннях та помешканнях затриманих вилучено бланки фіктивних договорів фінансового лізингу та інші документи компаній і відповідне обладнання, за допомогою якого вчинялися шахрайські дії.

З'ясувалося, що жертвами шахраїв стали не лиш волиняни, а й мешканці інших регіонів України. Потерпілим завдано матеріальну шкоду на загальну суму 1 млн. 127 тис грн.

Членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 та ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України.

Триває досудове розслідування.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися