Волинь: сучасна школа у Любохинах
Волинь

Волинь: сучасна школа у Любохинах

6 липня 2018, 12:39
0
0
Сподобалось?
0

У селі Любохини Старовижівського району зводять велику триповерхову школу. Будівництво розпочали ще у 2012 році, а закінчити його можуть за півроку. Досі ж діти навчались у школі, зведеній ще на початку 20-го століття, частина - взагалі в приміщенні сільської ради.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу. 

До 1 вересня школу не добудують, однак з нового року її можна відкрити. Будівельники запевняють, це не буде проблемою. Мовляв непотрібно буде набирати класи посеред навчального року - діти просто перейдуть з сусіднього приміщення.

Натомість проблеми можуть виникнути з утриманням великого навчального закладу. Зарплати працівників, опалення, освітлення, водопостачання - з часом усе це ляже на плечі місцевої громади. На будівництво школи вже витратили близько двадцяти мільйонів гривень. Ще тридцять один мільйон планують виділити з державного фонду регіонального розвитку. Цього повинно вистачити. Однак, зі слів голови ОДА, поки то лише на папері. Мовляв нині держава повинна гасити зовнішні борги, тому кошти на такі об'єкти виділяють із затримкою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися