На Волині вшанували жертв українсько-польського конфлікту
Волинь

На Волині вшанували жертв українсько-польського конфлікту

6 липня 2018, 17:33
0
0
Сподобалось?
0

У селі Рудка- Козинська Рожищенського району вшанували жертв українсько-польського конфлікту часів Другої світової війни, -повідомляє ВолиньPOST.

На скорботні заходи 6 липня приїхав віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, мешканці села та небайдужі волиняни. Розпочалося дійство виконанням гімну та скорботною панахидою.
«Друга світова війна показала, як швидко можуть зникати не лише окремі постаті в історії, а й сім’ї, цілі населені пункти, народи», - зазначив Павло Розенко.

За його словами, історія села Рудка- Козинська яскраво засвідчила цей факт. 9 липня 1943 року об 11:00 близько 300 озброєних людей, серед яких були поляки та німці, вдерлися в село, аби поживитися чужим майном та знищити населений пункт. Загалом знищили близько 200 будинків та розстріляли 17 людей. «Також бандити знищили села Сокіл, Залісці, Доросині, Любче, Тихотин. Ці події стали однієї з найтрагічніших сторінок в історії», - сказав віце-прем’єр.

«У конфлікті обидві сторони чинили воєнні злочини. Вбивали українці, але вбивали і українців. Вбивали поляків, але вбивали і поляки. Вбивали захищаючись, але також вбивали і невинних. Вбивали, вірячи в свої ідеали, а також не сповідуючи жодних ідей», - наголосив Володимир В'ятрович.

Директор Українського інституту національної пам'яті закликав пам'ятати і вшановувати пам'ять усіх жертв конфлікту та не продовжувати протистояння нині.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися