Шацький район найбільш сприятливий для вирощування лохини
Волинь

Шацький район найбільш сприятливий для вирощування лохини

6 липня 2018, 19:00
0
0
Сподобалось?
0

Про перспективи розвитку насаджень лохини та можливості створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу з вирощування цих ягід  спілкувався директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко  з керівниками підприємств, які вже вирощують лохину, -повідомляє прес-служба відомства.

Юрій Горбенко відвідав ягідники ПП «Флора» (керівник – Владислав Поляков), що у с.Ростань, господарство Василя Денисовця та ТОВ «Волинська ягідка» (керівник – Сергій Маїло), що в с.Світязь.

У  ПП «Флора» загальна площа плодоносних кущів – більше 115 га і ще близько 100 га засаджено молодими саджанцями, які уже наступнозго року будуть давати урожай. «Ми орієнтовані на екологічний продукт,-каже керівник.-  Тобто в землю не вносимо жодної агрохімії. Це можна підтвердити будь-якими аналізами. Волинська ягода вже має авторитет не лише в Україні, але й у всьому світі. Приїжджають із багатьох країн і кажуть: «Ми хочемо лише волинську ягоду».

На плантаціях підприємства росте близько 20 сортів лохини. В перспективних планах господарства – розширення лохинових садів до 1000 га.

Василь Денисовець у 2016 році на особистому селянському господарстві заклав 10 га лохини 4 сортів, проведено крапельне зрошення рослин. Цього року ягідні кущі дали свій перший урожай. Зупинятися на досягнутому господар не збирається, уже міркує, як засадити ще 2 га кущами лохини. Для цього підготували проект та документи на компенсацію коштів.

Сусіднє ФГ «Агродрайв» має у володінні ще 60га, які в подальшому планують теж засадити лохиною. У перспективних планах господарів – створення кооперативу з вирощування ягід лохини.

ТОВ «Волинська ягідка» уже підготувало 75 га під посадку лохини. Підприємство готує документи на отримання компенсації з державного бюджету.

Таким чином, загальні площі насадження лохини в Шацькому районі становитимуть майже 300 га.

 - Шацький район – найбільш сприятливий для вирощування лохини. Технологія дозволяє збирати до 20 тонн ягід з гектару, - резюмував Юрій Горбенко.

У ФГ«Вест-Фенікс», що у с.Рівне Любомльського району, розводять овець, страусів, качок, гусей. А також фермер уже підготовив 20 га площ під лохину. Висаджувати саджанці планують восени цього року.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися