Між Луцькою міською радою та Гнідавським цукровим заводом черговий конфлікт через сморід у місті
Волинь

Між Луцькою міською радою та Гнідавським цукровим заводом черговий конфлікт через сморід у місті

7 липня 2018, 12:35
0
0
Сподобалось?
0

Вчора радник Луцького міського голови, депутат від фракції «УКРОП» Ігор Поліщук на своїй сторінці у «Фейсбуку» повідомив, що працівники відділу екології Луцької міської ради «впіймали на гарячому» представників ТОВ «Україна-Баїв», які зливали мелясну барду з заводу ТОВ «БІО-ПЕК» на поля фільтрації поблизу Луцька. Мовляв, саме злив відходів з Гнідавського цукрового заводу та його супутніх підприємств є причиною неприємного запаху у прилеглих районах міста – вулиці Львівській та ДПЗ. З приводу виявлення джерел смороду  у Луцьку Ігор Поліщук анонсував велику прес-конференцію на наступному тижні.

Водночас, прес-служба Гнідавського цукрового заводу оприлюднила спростування з цього приводу. У ній зазначено, що підприємство нині проводить підготовку до сезону 2018 року, очищаючи необхідне обладнання, змиваючи залишки буряків та ґрунту. Після цього органічну воду й зливали на поля фільтрації, які є власністю Гнідавського цукрового заводу. Також на підприємстві заперечили можливість зливання мелясної барди, адже вона зберігається у спеціально збудованому резервуарі й приносить прибуток – її згідно умов договорів постачають сільськогосподарським підприємствам як органічне добриво.

«Представники «контролюючих органів» при фіксації «правопорушення» не викликали на місце події відповідні служби та не зафіксували його належним чином,  оцінивши «на око», що це була саме мелясна барда. Жодних офіційних звернень аби розібратися в ситуації до керівництва заводу не надходило, а поспішно була опублікована інформація, яка не відповідає дійсності, що призвела до непорозуміння та викликала суспільну напругу», – йдеться у заяві Гнідавського цукрового заводу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися