Волинську митницю очолив службовець, який прогавив контрабанду 1,5 тонни бурштину до Польщі
Волинь

Волинську митницю очолив службовець, який прогавив контрабанду 1,5 тонни бурштину до Польщі

12 липня 2018, 12:05
0
0
Сподобалось?
0

Після того, як попереднього керівника Волинської митниці Віктора Крівіцького призначили заступником керівника Державної фіскальної служби вакантне місце головного волинського митника довго не пустувало. Його зайняв у статусі виконувача обов’язків Євген Шелігацький. Цікаво, що ім’я цієї людини фігурувало в одному з найбільших контрабандних скандалів України. У березні 2016 року польські митники затримали вантажівку, яка прямувала з України через пункт пропуску «Ягодин». Машина перевозила 1,5 тонни контрабандного бурштину. Поляки вартість вантажу оцінили у понад 5 мільйонів євро. Українські прикордонники та митники згодом пояснили, що вантаж не перевірявся на кордоні, бо прийшов у пункт пропуску повністю оформленим на внутрішній митниці в Україні. Також в той час на митниці не працював сканер для виявлення контрабанди.

За підсумками внутрішнього розслідування Державна фіскальна служба покарала 12 своїх співробітників. П’ятьох із них звільнили, ще сімом винесли догани. Серед останніх був і Євген Шелігацький, який на той час був заступником начальника управління протидії контрабанді на Волинській митниці. Догана не завадила пану Шелігацькому й далі просуватися по кар’єрній драбині. Особливо жваво ріст відбувався в останні місяці. Буквально у травні цього року Євген Сергійович виграв конкурс на заступника начальника Тернопільської митниці, де очолив управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії. Однак тут пропрацював всього лише тиждень і знову повернувся на Волинь – тепер уже у статусі заступника начальника Волинської митниці.

Цікаво, що, за декларацією, Євген Шелігацький живе дуже скромно – на одну зарплату. Він є власником квартири площею 32 квадратних метри у Києві, житлового будинку площею 84,4 квадратних метри та кількох земельних ділянок на Житомирщині. У декларації митника немає жодного власного авто, позашляховик «Suzuki New Grand Vitara» 2008 року випуску, яким користується Шелігацький, зареєстрований на його батька.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися