Волинь

"Волинь" переграла "Металіст"

29 липня 2018, 11:26
0
0
Сподобалось?
0

Великий футбол повернувся у Луцьк. На рідному «Авангарді» першу домашню гру сезону провела «Волинь». На просторах першої ліги «хрестоносці» зійшлися із колись грізним харківським «Металістом», який нині відроджується.

«Волинь» – «Металіст 1925» – 2:0

Голи: 1:0 – Кожанов (33), 2:0 – Горопевшек (76).

«Волинь»: 47. Когут, 32. Петько, 4. Болденков (18. Сухомлинов, 90+3), 95. Курко, 5. Горопевшек, 3. Сімінін, 7. Герасимюк – к, 8. Хагназарі (44. Неплях, 46), 29. Кожанов (34. Климець, 83), 11. Коробка (23. Кравченко, 74), 89. Козьбан (20. Карпенко, 80).

«Металіст 1925»: 81. Дьяков, 2. Пріхна (96. Шевченко, 82), 16. Мельничук, 20. Романов (30. Луїз Фернандо), 21. Калюжний, 27. Чегурко, 29. Клімаков, 44. Жданов – к, 60. Поспєлов, 94. Сула (9. Давидов, 69), 99. Мазун (77. Коваленко, 70).

Хоча харківська зараз дуже симпатична, проте підбір гравців у теперішній «Волині» значно солідніший. У дебютній домашній грі лучани отримали ще одне підсилення – зі старту на поле вийшов досвідчений захисник Сергій Сімінін, який після нетривалої перерви повернувся до Луцька.

У першому таймі точилася більш-менш рівна боротьба, але вже у дебюті матчу лучани могли забити швидкий гол. Спершу Козьбан змусив захисника харків’ян зрізати м’яч у напрямку власних воріт – гостей виручила поперечина. Буквально у наступному епізоді Кожанов не зміг завдати влучного удару метрів з десяти. «Металіст» відповів гостротою у середині тайму. Сула головою пробив поруч зі стійкою, а Калюжний ударом з розвороту послав м’яч у сітку, але із зовнішнього боку. А вже наступна атака лучан стала результативною. Причому, спершу вона нібито захлинулася, але помилився оборонець «Металіста», м’яч підхопив Кожанов змістився до центру і майже з лінії штрафного майданчика пробив у неприкритий кут воріт – 1:0! Гості ніяк не хотіли йти на перерву, поступаючись у рахунку. Їхній наступ вилився у кілька потенційно небезпечних стандартів, які нейтралізувала оборона та голкіпер «Волині». Лише одного разу було справді гостро. Чегурко з восьми метрів пробив над поперечиною. Лучани ще раз забили під завісу тайму, але гол відмінили через офсайд.

У другому таймі перевага «хрестоносців» уже була більш помітною. І моментів було чимало. Коробка виходив на побачення з голкіпером, Козьбан потужно пробивав злету зі штрафного майданчика – в обох епізодах воротар «Металіста» врятував свою команду. Зрештою переграти голкіпера вдалося Горопевшеку, який виявився найспритнішим у чужому штрафному майданчику під час флангової подачі. Крупним рахунок міг стати після удару головою Карпенка – м’яч влучив у стійку.

Гості мали лише один шанс на гол престижу. На 86-й хвилині голкіпер лучан когут зіштовхнувся з гравцем «Металіста» Коваленком. М’яч підхопив Давидов і пробив у порожні ворота, «круглого» з лінії головою виніс Сімінін. Момент нібито було відіграно, але раптом арбітр вказав на 11-метровий, мовляв Когут збив Коваленка. Однак до пенальті таки не дійшло. Краще епізод бачив лайнцмен, який підказав, що саме польовий гравець, а не воротар порушував, правила.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися