На Волині пацієнти із порушеннями ритму серця завдяки Світовому банку отримали шанс на життя
Волинь

На Волині пацієнти із порушеннями ритму серця завдяки Світовому банку отримали шанс на життя

11 серпня 2018, 09:44
0
0
Сподобалось?
0

У Волинській обласній клінічній лікарні запрацювала установка для проведення інвазивних електрофізіологічних досліджень серця із генератором для радіочастотних абляцій з помпою та програмованою електрокардіостимуляцією виробництва St. Jude Medical Inc. 8 серпня тут провели перші три операції – з допомогою фахівців із Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова та інженерів-аплікантів з Європи й Києва.

Завідувач відділення порушень ритму серця Волинської обласної клінічної лікарні Ігор Біскуп розповів, що нове обладнання дає можливість діагностувати та вилучати зони аритмії, додаткові шляхи проведення у серці без без накладання швів, без шрамів, без рубців. Натомість робиться пункція (проколювання стінки) центральних вен, заводяться спеціальні трубочки – інтродюсери, по яких у серце заходять діагностичні та лікувальні електроди, які виконують пошук і вилучення проблемних ділянок.

Нове високоякісне обладнання закупили у рамках реалізації на Волині Субпроекту Світового банку і Міністерства охорони здоров'я України «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області». Упродовж 11 років в області не проводили таких оперативних втручань в принципі. Бо апаратура попередньої генерації (компанії Сіменс), що працювала з 1998 року по 2007 рік, вийшла з ладу і її демонтували. На жаль, саме розхідних матеріалів для виконання радіочастотних катетерних деструкцій та інвазивних електрофізіологічних досліджень серця придбали за кошти позики не так уже й багато: 20 електродів для проведення радіочастотної абляції та 45 електродів для проведення електрофізіологічних досліджень. Тому лише 20 пацієнтів зможуть пройти ту ж таки процедуру РЧ-абляції при мінімальних витратах. У подальшому пацієнти будуть змушені купувати розхідники.

До слова, вартість цієї закупівлі – майже 5,4 мільйона гривень. Сама установка коштує понад 3,7 мільйона, понад 1,6 мільйона – розхідники.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися